Kasvuosakkeet

Inderesin analyytikko: Wärtsilä petti odotukset toisella vuosineljänneksellä

Wärtsilän osake on rajussa pudotuksessa tulosjulkistuksen jälkeen.

Wärtsilän osake on rajussa pudotuksessa tulosjulkistuksen jälkeen.

Wärtsilän huhti-kesäkuun tulosraportti petti liikevaihdon osalta, vaikka toisaalta tilauskertymä ylitti odotukset, arvioi analyytikko Erkki Vesola Inderesin aamukatsauksessa.

”Alhaisesta liikevaihdosta seurasi myös liikevoiton jääminen reilusti alle odotusten. Kaikkiaan liikevaihto laski 3 % vuoden takaisesta oman ennusteemme oltua 12 %:n kasvu ja konsensuksenkin odotettua 7 %:n kasvua. Pahiten petti Energy Solutions, jonka 11 %:n liikevaihdon lasku oli todellinen yllätys”, Vesola toteaa.

Liikevaihdon laskuun vaikuttivat Wärtsilän mukaan ”voimalaitostilausten toimitusaikataulut sekä asiakkaiden päätökset investoida edelleen vain välttämättömiin korjaus- ja kunnossapitotöihin”. Myös Servicesin liikevaihdon kahden prosentin lasku yllätti, Vesola toteaa.

Toisaalta Wärtsilän tilauskertymä kasvoi 14 prosentilla ylittäen sekä Inderesin (+8 %) että konsensusodotuksen (+5 %). Vahvimmin kasvoivat Servicesin tilaukset (+22 %).

Liikevaihdon jäätyä jopa alle viime vuoden tason oli Vesolan mukaan selvää, ettei tuloskaan voi olla kovin hyvä.

”Oikaistu liikevoittomarginaali parantui hieman vuoden takaisesta (9,9 % vs. 9,5 %), mutta jäi tietenkin selvästi odotuksista (10,8-11,0 %). Vertailukelpoisuuteen vaikuttivat Q2:lla kaikkiaan 12 MEUR:n uudelleenjärjestelykulut.”

Tulevaisuudennäkymiä koskevissa kommenteissaan Wärtsilä nosti odotuksia Marine Solutionsin kysynnästä ”hyväksi”, kun aiemmin yhtiö oli käyttänyt termiä ”vankka”.

Liikevaihdon ja tuloksen osalta raportti oli pettymys, Vesola toteaa. Paine vuoden 2018 ennusteiden laskuun kasvoi. Lisäksi paraskatteisimman ja tilauskannaltaan nopeakiertoisimman liiketoiminnan eli Servicesin tilausten vahva kasvu tukee jo vuoden 2018 tulosta.

Tulospettymys sai tänään Wärtsilän osakkeen rajuun, lähes 6,7 prosentin laskuun noin klo 10.30.

Inderesin suositus Wärtsilän osakkeelle on lisää ja tavoitehinta on 19,5 euroa.

Kommentoi
Ylös
>