Yritysuutiset

Restamax raportoi huikeasta tulosparannuksesta

Kuluttajakäyttäytymisen murros näkyy Restamaxin tuloskehityksessä.

Ravintola- ja henkilöstövuokrausyhtiö Restamaxin tuloskasvu toisella vuosineljänneksellä oli hurja. Liiketulos nousi huhti-kesäkuussa 3,1 miljoonaan euroon, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan liiketulos oli 1,2 miljoonaa euroa. Kasvua tuloksessa oli siis yli 153 prosenttia. Osakekohtainen tuloskin nousi 0,02 eurosta 0,11 euroon.

Konsernin liikevaihto oli 73,2 miljoonaa euroa ja kasvua vertailukauteen tuli lähes 68 prosenttia.

Tulos ei kuitenkaan ollut yllätys. Analyytikoiden konsensusennuste liiketulokselle oli sama kuin toteutunut, eli 3,1 miljoonaa euroa. Odotukset osakekohtaiselle tulokselle olivat jopa hieman toteumaa korkeammat, eli 0,13 euroa.

Yhtiö nosti näkemyksiään liikevaihdon kasvusta.

Restamax arvioi strategiansa mukaisesti konsernin liikevaihdon kasvavan ja kannattavuuden säilyvän hyvällä tasolla molemmilla segmenteillä tilikaudella 2018. Ravintolasegmentillä uskotaan saavutettavan yli 200 miljoonan euron liikevaihto ja henkilöstövuokrauksessa noin 110 miljoonan euron liikevaihto, eli yhteensä eliminointien jälkeen noin 300 miljoonan euron liikevaihto.

Aiemmin helmikuussa yhtiö ennusti liikevaihdon nousevan noin 140 miljoonaan euroon ja eliminointien jälkeen noin 240 miljoonaan euroon.

Restamax tulee tarkentamaan pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan tilikauden 2018 aikana. Yhtiö tavoittelee noin 400 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2020 loppuun mennessä sisäisten eliminointien jälkeen. Ravintolasegmentin tavoitteena on saavuttaa noin 200 miljoonan euron liikevaihto ja henkilöstövuokraussegmentin tavoitteena on saavuttaa noin 220 miljoonan euron liikevaihto vuoden 2020 loppuun mennessä.

Vuoden 2018 toinen neljännes oli tärkeä merkkipaalu niin yhtiön kuin koko Suomenkin ravintolahistoriassa, Restamaxin toimitusjohtaja Aku Vikström hehkuttaa.

”Teimme kesäkuussa alan historian suurimman yrityskaupan maassamme, kun Restamax osti Royal Ravintolat. Kahden ravintolapioneerin yhdistymisen myötä syntyi valtakunnan suurin ravintolatoimija, jolla on yhteensä noin 220 ravintolaa Suomessa ja Tanskassa”, Vikström toteaa.

Restamax teki Vikströmin mukaan kuluneella katsauskaudella poikkeuksellisen paljon transaktioita, joilla oli vaikutusta tulokseen.

”Negatiivisesti tulokseemme vaikuttivat yritysostoista syntyneet varainsiirtoverot, joita oli yhteensä noin 1,45 miljoonaa euroa. Lisäksi transaktioihin liittyviä kertaluonteisia kuluja, kuten asianajokuluja ja konsultointipalveluja, kertyi molemmilla liiketoimintasegmenteillä yhteensä noin 770 000 euroa. Huhtikuussa myimme noin 30 prosentin omistuksemme sisäaktiviteettipuistoja operoivasta SuperParkista, mistä kirjattiin noin 3,6 miljoonan euron myyntivoitto. Kaupalla oli positiivinen vaikutus tulokseemme ja se tukee tulevaisuuden kasvumme rahoittamista. Näiden transaktioista syntyneiden kulujen ja tuottojen positiivinen kokonaisnettovaikutus tulokseemme oli noin 1,4 miljoonaa euroa.”

Toimitusjohtajan mukaan yleinen talouskehitys ja kuluttajakäyttäytymisen murros palveluiden kuluttamiseen ja ulkonasyömiseen näkyy positiivisena markkinakehityksenä. Myös alkukesän lämpimät säät ovat näkyneet erityisesti positiivisina asiakasvirtoina kesän eri tapahtumissa, huvipuistoissa, terassiravintoloissa ja erityisesti Helsingin rannalla sijaitsevissa ravintoloissa. Myös turistivirrat jatkavat kasvuaan Helsingin keskustassa ja Tampereella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös