Sijoitusideat

OP:lta rakennusliikkeen osakkeelle ostosuositus – tulosvaroituksesta huolimatta

SRV Group osakekurssi osakkeet sijoittaminen talous

SRV:n osakekurssi on laskenut tulosvaroituksen jälkeen yli kuusi prosenttia. OP uskoo kuitenkin yhtiön tulosajureihin.

Rakennuskonserni antoi 14.9 tulosvaroituksen, jossa se laski kuluvan vuoden operatiivisen liikevoiton näkymiään. Yhtiö odottaa liikevoiton painuvan tappiolliseksi vuonna 2018. Aikaisemmin yhtiö odotti liikevoiton alenevan viime vuoden 27 miljoonan euron liikevoitosta.

Tulosvaroituksen syy on REDIn kauppakeskuksen rakennusurakan kustannusylitys.

Urakka ei ole pysynyt budjetissaan, ja alkuvuodelle 2018 SRV kirjasi hankkeesta noin 20 miljoonan euron kustannusylitykset. Hankkeen kustannukset muodostuvat korkeammiksi kuin mitä SRV oli aiemmin arvioinut. Redin kauppakeskus avattiin aikataulun mukaisesti tänään 20. syyskuuta.

OP arvioi aamukatsauksessaan, että rakennusurakan loppuselvitys tehtäneen joulukuuhun mennessä, joten riski lisätappiosta on siihen asti avoinna. Pankin mukaan kauppakeskus REDI näyttäisi menevän noin 10 prosenttia yli 400 miljoonan euron investointibudjetin tänä vuonna.

SRV:n tasepohjainen P/B-kerroin ilman hybridilainaa on vain 0,7x. Ilman kauppakeskusurakan tappioita yhtiö parantaisi operatiivista liikevoittoa kuluvana vuonna, OP arvioi.

Kolme tekijää tukee rakennuskonsernin tuloskehityksessä jatkossa, OP uskoo. Nämä ovat tappiollisen urakan päättyminen, omaperusteisen asuntotuotannon tuloutuksen nousu ja kauppakeskusten vuokratuotot.

Lisäksi Pearl Plaza -kauppakeskuksen myynti Pietarissa parantaisi tulosta ja tasetta. Mahdollisuudet omaisuuden myyntiin suojaavat SRV:tä osakeannin riskiltä.

OP laski rakennuskonsernin osakkeen tavoitehintaa 3,3 euroon aiemmasta 3,5 eurosta. Nykyisellä kurssinoteerauksella nousuvaraa osakkeessa olisi siis yli 30 prosenttia. Pankin suositus osakkeelle on osta.

1 kommentti

1 kommentti

 1. Pekka

  20.9.2018 at 15:07

  Vaikuttaa siltä, että tuo Redi ei ollut ainoa pieleen mennyt iso rakennushanke SRV:llä. Tuo Wood City on jo aiheuttanut paljon murheita SRV:lle ja myöhemmin saattaa tulla lisää ongelmia.

  https://www.rakennuslehti.fi/2017/11/jatkasaaren-homehtuneen-wood-cityn-suunnittelussa-tehtiin-virhe-tunnustaa-stora-enso-srv-myontaa-etta-puu%c2%adkerros%c2%adtaloon-hulahti-rakennus%c2%adaikana-runsaasti-vetta/

  Lainaus rakennuslehti:

  ”Korjauskustannukset SRV:lle ja Stora Ensolle

  Pietilän mukaan kaupunki ei ole menettänyt penniäkään ilmenneiden kosteusvaurioiden ja niiden korjaustöiden vuoksi, vaan kustannuksista vastaavat SRV ja Stora Enso.

  SRV on Wood Cityn pääurakoitsija, eli sillä on kokonaisvastuu toteutuneesta projektista. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 884 miljoonaa euroa ja liikevoitto 27,7 miljoonaa euroa. Wood City on tällä hetkellä yksi SRV:n suurimmista asumisen urakkakohteista Suomessa. Sen arvo on kokonaisuuden valmistumisen jälkeen noin 100 miljoonaa euroa.”

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös