Yritysuutiset

Nokian Renkaat petti odotukset pahasti – analyytikko: ”Yllättävän heikko raportti”

Sijoittajat rankaisivat rengasyhtiön heikon tuloksen mojovalla kurssilaskulla.

Sijoittajat rankaisivat rengasyhtiön heikon tuloksen mojovalla kurssilaskulla.

Nokian Renkaiden kolmannen vuosineljänneksen liikevoitto jäi vajaaseen 86 miljoonaan euroon, kun viime vuonna samaan aikaan liikevoitto oli hieman alle 90 miljoonaa euroa. Analyytikot olivat odottaneet keskimäärin 95 miljoonan euron liikevoittoa, joten rengasyhtiö petti odotukset selvästi.

Liikevaihto jäi myös selvästi alle odotusten. Kolmannen kvartaalin liikevaihto oli 388 miljoonaa euroa, kun analyytikot olivat odottaneet keskimäärin 382 miljoonan euron myyntiä.

”Heinä−syyskuun liikevaihtoon vaikuttivat negatiivisesti kesärenkaiden korkeat varastotasot Venäjällä ja alhaisemmat uusien autojen myynnit Ruotsissa ja Norjassa”, toimitusjohtaja Hille Korhonen sanoo raportissa.

Nokian Renkaat alensi myös koko vuoden näkymiään. Yhtiö ennakoi koko vuoden 2018 liikevaihdon ja liikevoiton olevan samalla tasolla tai hieman korkeampi verrattuna vuoteen 2017 johtuen jatkuneesta negatiivisesta valuuttavaikutuksesta. Aikaisemman ohjeistuksen mukaan liikevaihdon ja liikevoiton odotettiin kasvavan vuoteen 2017 verrattuna.

”Joudumme tekemään ohjeistuksen muutoksen ja ennakoitua heikomman Q3-raportin jälkeen negatiivisia muutoksia kuluvan vuoden ennusteisiimme, mutta ohjeistuksen sanamuodoista johtuen muutokset saattavat pysyä maltillisina”, toteaa Inderesin analyytikko Petri Kajaani.

Nokian Renkaiden osakekurssi lähti tulosraportin jälkeen kovaan, lähes 12 prosentin laskuun.

Kommentoi
Ylös
>