Yritysuutiset

Loudspring alaskirjaa kohuyhtiö Nocartin tasearvon nollaan

Sijoitus- ja kehitysyhtiö Loudspring joutui syyskuun alussa negatiivisen julkisuuden ryöpytykseen, kun sen Suomen Kuvalehti kertoi Loudspringin salkkuyhtiö Nocartin vaikeuksista.

Suomen Kuvalehden mukaan mukaan Nocart kertoi valloittaneensa Afrikan puhtaalla energialla, mutta menestys nojasi hankkeisiin, joista on vaikea saada selkoa. Nocartin suuret projektit Afrikassa ovat SK:n mukaan kesken tai jopa täysin umpikujassa, ja lisäksi yhtiön liikevaihto koostuisi lähinnä myyntisaamista.

Loudspringin osavuosikatsauksen mukaan viivästykset Nocartin projekteissa jatkuivat. Nocart sai siltarahoitusta, mutta tarvitsee vielä lisärahoitusta viivästyneiden maksusuoritusten johdosta.

Nocart on uusiutuvien energiamuotoihin perustuvien sähköntuotantoratkaisujen toimittaja kehittyville markkinoille. Loudspring omistaa Nocart-yhtiöstä hieman yli 19 prosenttia.

Nocart:in tukeminen on kuluttanut paljon aikaa ja resursseja, Loudspring kertoo tuoreessa yhtiötiedotteessaan. Nocart:in tilanteesta johtuen Loudspring:in hallitus on päättänyt alaskirjata Nocart:in tasearvon nollaan.

Sijoittajien kokemuksia vertaislainapalvelusta – tällaisia tuottoja Mintos tarjoaa

Suosittu vertaislainojen markkinapaikka Mintos on tullut tuhansille sijoittajille. Jotkut sijoittajat ovat kertoneet kokemuksistaan julkisesti.

Lue lisää

Yhtiön mukaan Nocartin arvonalennus on noin 7,3 miljoonaa euroa ja vaikutus tuloslaskelmaan noin 0,9 miljoonaa euroa. Kyseinen 0,9 miljoonaa euroa vastaa Loudspring:in kokonaissijoitusta Nocart:iin. Loput arvonalennuksesta tehdään arvonkorotusrahastosta.

”Tästä huolimatta olemme keskittyneet tytäryhtiöidemme liiketoiminnan rakentamiseen ja muiden core holdings -yhtiöiden tukemiseen”, Loudspring toteaa.

Lisäksi Loudspring kertoo, että se on sisäisesti työstänyt prosessiensa laatua sekä aloittanut yhteistyön ulkoisen ja riippumattoman tahon kanssa raportoinnin ja kommunikaation kehittämiseksi.

Loudspring:in kassavarat Q3-katsauskauden lopussa olivat noin 1,9 miljoonaa euroa, sisältäen käytettävissä olevat velkainstrumentit. Lisäksi Loudspring omisti Nasdaq First North Stockholm -listattuja Enersize osakkeita, jotka olivat arvoltaan 3,3 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös