Sijoitusstrategiat

Aloittavan sijoittajan tärkeimmät ohjeet

Amerikkalainen CNNMoney kysyi sijoitusammattilaisilta ja sijoittajilta mihin seikkoihin aloittavan sijoittajan tulee kiinnittää huomiota.

CNNMoney kysyi sekä sijoitusammattilaisilta että tavallisilta amerikkalaisilta seuraavan kysymyksen: ”Mitä tekisit jos sinulla olisi 1000 dollaria sijoittamista varten?”.

Kaikkien vastauksista löytyi yksi yhteinen neuvo: Itsensä tunteminen on aivan yhtä tärkeää kuin sijoituskohteiden tunteminen.

CNNMoney kerästi vastausten perusteella neljä kysymystä, joihin aloittelevan sijoittajan on syytä vastata ennen ”Osta”-napin painallusta.

Mitkä ovat tavoitteesi?

Sekä sijoitusammattilaiset että sijoittajat ovat sitä mieltä, että omien tavoitteiden kirkastaminen helpottaa oikean suunnan valinnassa. Sijoittajan on tärkeää selvittää itselleen esimerkiksi, onko tavoitteena sijoittaa eläkepäiviä, asuntoa tai vaikkapa lapsen opiskeluja varten.

Minkä ikäinen olet?

Sijoittajan ikä on oleellinen tekijä sijoitussalkun riskisyyden kannalta. Sekä ammattilaiset että sijoittajat ovat sitä mieltä, että nuoremmat sijoittajat voivat ottaa enemmän riskejä kuin vanhemmat sijoittajat.

Kuinka paljon olet valmis tekemään kotiläksyjä?

Eri sijoituskohteiden analysointi vaatii eri määrän analysointia. Jos sijoittaja ei ole valmis tekemään perusteellista selvitystyötä sijoituskohteiden valinnassa, kannattaa sijoittaminen osakkeisiin unohtaa.

Suositut ETF-rahastot vaativat sijoittajilta yleensä vähemmän kotiläksyjä kuin suorat osakesijoitukset.

Paljonko olet valmis maksamaan kuluista?

Pienellä 1000 dollarin sijoituspottia ei kannata hajauttaa 10 osakkeeseen, koska jokaisesta ostetusta osakkeesta sijoittaja maksaa kaupankäyntikulut. Rahastoissa ETF-rahastojen palkkiot ovat selvästi sijoitusrahastojen palkkioita alhaisemmat.

Artikkeli on julkaistu SalkunRakentajassa aiemmin toukokuussa 2015.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös