Strategiat

Aloittavan sijoittajan tärkeimmät ohjeet

Amerikkalainen CNNMoney kysyi sijoitusammattilaisilta ja sijoittajilta mihin seikkoihin aloittavan sijoittajan tulee kiinnittää huomiota.

CNNMoney kysyi sekä sijoitusammattilaisilta että tavallisilta amerikkalaisilta seuraavan kysymyksen: “Mitä tekisit jos sinulla olisi 1000 dollaria sijoittamista varten?”.

Kaikkien vastauksista löytyi yksi yhteinen neuvo: Itsensä tunteminen on aivan yhtä tärkeää kuin sijoituskohteiden tunteminen.

CNNMoney kerästi vastausten perusteella neljä kysymystä, joihin aloittelevan sijoittajan on syytä vastata ennen “Osta”-napin painallusta.

Mitkä ovat tavoitteesi?

Sekä sijoitusammattilaiset että sijoittajat ovat sitä mieltä, että omien tavoitteiden kirkastaminen helpottaa oikean suunnan valinnassa. Sijoittajan on tärkeää selvittää itselleen esimerkiksi, onko tavoitteena sijoittaa eläkepäiviä, asuntoa tai vaikkapa lapsen opiskeluja varten.

Minkä ikäinen olet?

Sijoittajan ikä on oleellinen tekijä sijoitussalkun riskisyyden kannalta. Sekä ammattilaiset että sijoittajat ovat sitä mieltä, että nuoremmat sijoittajat voivat ottaa enemmän riskejä kuin vanhemmat sijoittajat.

Kuinka paljon olet valmis tekemään kotiläksyjä?

Eri sijoituskohteiden analysointi vaatii eri määrän analysointia. Jos sijoittaja ei ole valmis tekemään perusteellista selvitystyötä sijoituskohteiden valinnassa, kannattaa sijoittaminen osakkeisiin unohtaa.

Suositut ETF-rahastot vaativat sijoittajilta yleensä vähemmän kotiläksyjä kuin suorat osakesijoitukset.

Paljonko olet valmis maksamaan kuluista?

Pienellä 1000 dollarin sijoituspottia ei kannata hajauttaa 10 osakkeeseen, koska jokaisesta ostetusta osakkeesta sijoittaja maksaa kaupankäyntikulut. Rahastoissa ETF-rahastojen palkkiot ovat selvästi sijoitusrahastojen palkkioita alhaisemmat.

Artikkeli on julkaistu SalkunRakentajassa aiemmin toukokuussa 2015.

Superrahasto Suomi – täysin kuluton indeksirahasto

Superrahasto Suomi on markkinoiden ensimmäinen täysin kuluton indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä ja sijoittaa osingot uudelleen kasvuosuuksien tavoin.

  • 0 euroa merkintä- ja lunastuspalkkio
  • 0 euroa hallinnointipalkkio
  • 0 euroa kaupankäyntipalkkiot
  • 0 euroa ”jäi pieni präntti lukematta” -kulu

Lue lisää

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös