Sijoitusuutiset

Finanssiala varoittaa uudesta vaarallisesta sijoitushuijauksesta

​Finanssialan mukaan huijarit esiintyvät hyvin vakuuttavasti sijoitusammattilaisina.

Viime viikkoina on paljastunut tapauksia, joissa sijoituspalveluyrityksen edustajana esiintyvät huijarit ovat yhteydenoton aikana pyytäneet saada etäyhteyden uhrin tietokoneeseen, Finanssiala kertoo tiedotteessaan.

Etujärjestön mukaan etäyhteyden avulla rikollinen voi kontrolloida verkkopankki-istuntoa eli tehdä varojen siirtoja haluamaansa paikkaan. Lisäksi huijari saattaa esimerkiksi tartuttaa koneeseen vakoiluohjelmia. Myös maksukorttitietojen anastaminen on mahdollista.

Pankki tai sijoisupalveluita tarjoava yritys ei koskaan pyydä asiakastaan ottamaan etäyhteyttä, Finanssiala muistuttaa. Mikäli joku pyytää asentamaan etäyhteyteen liittyvän ohjelmiston, tulee tilanteeseen suhtautua suurella varauksella. Verkkopankki-istunnon aikana ei etäyhteyspyyntöön ole syytä suostua, Sijoitusala ohjeistaa.

”Huijarit esiintyvät hyvin vakuuttavasti. On kuitenkin muistettava, etteivät pankit tai sijoituspalveluyritykset myy tuotteitaan moisen etäyhteyden kautta. Jos puhelun aikana toisen osapuolen aikeet alkavat vähänkin epäilyttää, lopeta puhelu”, sanoo Finanssiala ry:n rikostorjunnasta vastaava johtaja Risto Karhunen ja korostaa varovaisuutta.

Karhusen mukaan huijarit ovat esiintyneet milloin sijoitusneuvojina, milloin kryptovaluuttamyyjinä.

”Vanha viisaus pätee edelleen: Jos jokin tarjous vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä ei ole totta”, Karhunen toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös