Kasvuosakkeet

Handelsbanken: Nokian Renkaat on ostolappu

Pankin mukaan Nokian Renkaat on raportoinut viime vuosina vahvoja taloudellisia lukuja suhteessa kilpailijoihin.

Handelsbankenilta riittää uskoa Nokian Renkaisiin, vaikka yhtiö petti analyytikoiden ja markkinoiden odotukset pahasti viime vuoden kolmannella vuosineljänneksellä. Kolmannen vuosineljänneksen liikevoitto jäi vajaaseen 86 miljoonaan euroon, kun viime vuonna samaan aikaan liikevoitto oli hieman alle 90 miljoonaa euroa. Analyytikot olivat odottaneet keskimäärin 95 miljoonan euron liikevoittoa, joten rengasyhtiö petti odotukset selvästi.

Liikevaihto jäi myös selvästi alle odotusten. Kolmannen kvartaalin liikevaihto oli 388 miljoonaa euroa, kun analyytikot olivat odottaneet keskimäärin 382 miljoonan euron myyntiä.

”Heinä−syyskuun liikevaihtoon vaikuttivat negatiivisesti kesärenkaiden korkeat varastotasot Venäjällä ja alhaisemmat uusien autojen myynnit Ruotsissa ja Norjassa”, toimitusjohtaja Hille Korhonen sanoo raportissa.

Nokian Renkaat alensi myös koko vuoden näkymiään. Yhtiö ennakoi koko vuoden 2018 liikevaihdon ja liikevoiton olevan samalla tasolla tai hieman korkeampi verrattuna vuoteen 2017 johtuen jatkuneesta negatiivisesta valuuttavaikutuksesta. Aikaisemman ohjeistuksen mukaan liikevaihdon ja liikevoiton odotettiin kasvavan vuoteen 2017 verrattuna.

Rengasvalmistajaa on tukenut silti hyvä volyymien kasvu, aktiivinen hinnoittelu sekä hyvin pyörivä Venäjän-bisnes, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Pankki odottaa Nokian Renkaiden vahvan ja kannattavan kasvun jatkuvan tulevina vuosina, mitä tukee jakelukapasiteetin kasvu ja tarjonta Keski-Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa. Lisäksi yhtiön hyvä asema jälkimarkkinoilla auttaa tulemaan volyymeja.

Nokian Renkaat on Handelsbankenin mukaan ollut selkeä voittaja Venäjällä viime vuosina.

”Sitä on tukenut vahva paikallinen läsnäolo maassa. Asteittain paraneva uusien autojen myynti ja patoutunut kysyntä renkaille jälkiasennussyklin pidennyttyä on tukenut volyymien kasvua Venäjällä. Uuden tehtaan rakentamisen Pohjois-Amerikassa pitäisi auttaa yhtiötä yltämään kasvutavoitteisiin.”

Pankki säilyttää Nokian Renkaiden osakkeen ostosuosituksen ja tavoitehinnan ennallaan. Tavoitehinta on 34 euroa. Pankin mukaan osakkeen hinnoittelu on varovainen ottaen huomioon jälkimarkkinoiden defensiivinen luonne.

Rengasyhtiön 12 kuukauden toteutuneella osakekohtaisella tuloksella laskettu P/E-kerroin on 19x ja P/B-kerroin on 3,7x. Thomson Reutersin tietokannan mukaan yhtiötä seuraavista 20 analyytikosta seitsemän antaa rengasyhtiölle ostosuosituksen, neljä lisää-suosituksen, kuusi pidä-suosituksen ja kolme vähennä-suosituksen. Myyntisuosituksia ei ole lainkaan. Vielä kuukausi sitten ostosuosituksia tuli viideltä analyytikolta.

Mintos tarjoaa keskimäärin 12 prosentin tuoton - sijoita vertaislainoihin

Uusi sijoittaja saa 1 prosentin ylimääräisen koron sijoituksilleen 3 kuukauden ajaksi.

Avaa Mintos-tili

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös