Talouden trendit

Tällaiset autot kiinnostavat nyt autoliikkeitä

Autoliikkeille myytyjen bensiini- ja dieselkäyttöisten autojen myyntiluvuissa on hurja ero.

Diesel autojen kysynnän laskusta on kirjoitettu laajasta mediassa. Kuluttajat suosivat entistä enemmän bensiiniautoja ja myös vaihtoehtoisia polttoaineita käyttävien autojen myynti on kasvussa, kertoo autoliikkeiden kilpailutuspalvelu AutoVex.fi. Tämä trendi näkyy selvästi myös autoliikkeiden kuluttajilta ostamissa autoissa. 

Vuonna 2019 AutoVex.fi-palvelun kautta autoliikkeille myydyistä autoista peräti 78 prosenttia on tähän asti ollut bensiinikäyttöisiä ja ainoastaan 16 prosenttia dieselkäyttöisiä. 

“Käytettyjen dieseleiden myyntiajat ovat pitkittyneet ja varsinkin pienempien dieselautojen kysyntä on tällä hetkellä heikkoa jonka seurauksena autoliikkeet ovat ymmärrettävästi vähentäneet niiden ostamista.” toteaa AutoVexin toimitusjohtaja Sebastian Frick

Myytyjen autojen keski-ikä on viisi vuotta molemmissa käyttövoimissa mutta ajokilometrit eroavat toisistaan huomattavasti. Bensiiniautot ovat vaihtaneet omistajaa keskimäärin 69,000 kilometrin kohdalla, dieselien rullatessa lähes tuplasti enemmän, yli 120,000 kilometriä. 

Autojen merkkejä ja malleja verrattaessa on selvää että dieselinä käyvät kaupaksi suuremmat, E-segmentin autot kuten BMW 5-Sarja ja Mercedes-Benz E, kun taas bensiiniautoissa myydyimpiä ovat pienemmät, B ja C segmentin autot kuten VW Polo ja Golf. 

“Yleisellä tasolla voidaan todeta että autoliikkeiden suurin kiinnostus suora-ostoissa keskittyy alle 100tkm ajettuihin bensiiniautoihin. Kun mittarilukema ylittää 150tkm, ei valtaosa alan suurista toimijoista ole enää kiinnostunut auton suora-ostosta, oli kyseessä mikä käyttövoima tahansa. Vaihdossa autoliikkeet ottavat kuitenkin useimmiten ilomielin vastaan auton kuin auton.” tiivistää AutoVexin asiakkuuspäällikkö Sebastian Aarnio.

AutoVexi.fi kautta eniten myydyt autot vuonna 2019

Top 5 bensiiniautot:

Volkswagen Golf

Volkswagen Polo

Honda Civic

Toyota Auris (Bensiini ja Hybridi)

Audi A3

Top 5 dieselautot:

BMW 5-Sarja

Audi A4

Mercedes-Benz E

Volkswagen Passat

Skoda Octavia

Kommentoi
Ylös
>