Yritysuutiset

HKScan myllertää jälleen toimintojaan erityisesti Suomessa

Tehostamistoimet kohdistuvat merkittävimmin Rauman siipikarjayksikön toimihenkilöihin.

Samanaikaisesti HKScan arvioi myös toimintansa tehostamisen tarvetta Suomessa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Suunnitellun toimintamallin uudistuksen ei arvioida johtavan henkilöstövähennyksiin yhtiön muilla markkina-alueilla kuin Suomessa.

Kriisiyhtiö hakee korjausta kannattavuusongelmiinsa. Sen liikevoitto oli kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä pakkasella yli 16 miljoonaa euroa ja koko viime vuonna yli 51 miljoonaa euroa.

Kesäkuun osakeannissa HKScan laski liikkeeseen yhteensä lähes 45 miljoonaa uutta uutta A-sarjan osaketta suunnatulla osakeannilla. Myös yhtiön hallituksen ja johdon kokoonpanoa on myllerretty.

HKScanin murheenkryyni on ollut Rauman uusi broileritehdas, jonka ylösajo ei sujunut suunnitelmien mukaan. Yhtiö joutui viime vuonna ajamaan tuotanto-ongelmien takia kymmeniä rekkalasteja teurastettuja broilereita hävitettäväksi Honkajoen kierrätyslaitokselle.

HKScanin konsernilaajuista uutta toimintamallia ja osittaista organisaatiomuutosta koskevia suunnitelmia käsitellään yhteistoimintaneuvotteluissa Suomessa ja Ruotsissa sekä muissa valmisteluprosesseissa, jotka toteutetaan kunkin maan lainsäädännön ja käytäntöjen mukaisesti.

Uutta toimintamallia koskevat suunnitelmat kattavat HKScanin henkilöstön kaikissa toimintamaissa, poislukien työntekijöiden henkilöstöryhmän. Suunniteltu toimintamallin uudistus koskisi pääasiassa toimihenkilöiden raportointisuhteiden muutoksia, joilla ei arvioida olevan olennaista vaikutusta konsernin henkilöstön määrään tai työehtoihin. Suunnitellun toimintamallin uudistuksen arvioidaan voivan johtaa henkilöstövähennyksiin tai olennaisiin muutoksiin työsuhteissa vain Suomessa.  

”Suunnitellulla toimintamallin uudistuksella tulee olemaan keskeinen merkitys yhtiön viime keväänä käynnistämän kolmevuotisen turnaround-ohjelman ja työn alla olevan uuden strategian toteutuksessa. Toimintamallin uudistamisen tavoitteena on vahvistaa yhtiön markkina-aluekohtaista tulosvastuuta ja -johtamista. Haemme myös nykyistä selkeämpiä toimintatapoja sekä vahvasti asiakas- ja kuluttajalähtöistä tapaa toimia. Suunnitelman mukaan konsernitasoiset synergiaedut hyödynnetään jatkossakin” sanoo HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä

HKScan suunnittelee myös Suomea koskevia tehostamistoimenpiteitä. Tehostamistoimet voivat vaikuttaa henkilöstön määrään ja henkilöstön työsuhteiden ehtoihin. Suunniteltujen toimintamallisuudistuksen ja tehostamistoimien arvioidaan alustavasti voivan johtaa enintään 25 työsuhteen päättymiseen.

Henkilöstövähennysten ja muiden olennaisten muutosten yhtiö arvioi kohdistuvan merkittävimmin Rauman siipikarjayksikön toimihenkilöihin, ylempiin toimihenkilöihin ja johtajiin. HKScan tarkastelee myös mahdollisuutta sopeuttaa Outokummun ja Paimion nautayksiköiden henkilöstömääriä määräaikaisilla lomautuksilla ensi vuoden aikana.

Yhtiön tavoitteena on tehdä päätökset ja toteuttaa mahdolliset toimenpiteet heti yhteistoimintaneuvottelujen päättymisen jälkeen, kuitenkin viimeistään vuoden 2019 loppuun mennessä.

Ilmoitus tehostamistoimista sai HKScanin osakekurssin yli 3,6 prosentin nousuun tiistaina Helsingin pörssissä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös