Makrotalous

Työllisyys jatkaa kasvuaan – työttömyysaste polkee paikoillaan

työllisyysaste talous

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli lokakuussa 21 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Työttömiä oli 3 000 vähemmän kuin vuoden 2018 lokakuussa. Työllisyysasteen trendiluku oli 72,7 prosenttia ja työttömyysasteen trendiluku 6,7 prosenttia.

Työllisyysasteen trendiluku oli lokakuussa 72,7 prosenttia ja työttömyysasteen trendiluku 6,7 prosenttia. Lokakuun kausitasoitettujen tietojen mukaan sekä työllisyysasteen trendi että työttömyysasteen trendi on pysynyt lähes ennallaan viime kuukausina.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15–64-vuotiaista oli lokakuussa 72,0 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 71,5 prosenttia. 15–64-vuotiaiden miesten työllisyysaste nousi edellisen vuoden lokakuusta 0,3 prosenttiyksikköä 72,4 prosenttiin ja naisten työllisyysaste nousi 0,7 prosenttiyksikköä 71,6 prosenttiin.

Työttömiä oli Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan vuoden 2019 lokakuussa 169 000 , mikä oli 3 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä miehiä oli 96 000 ja naisia 73 000.

Työttömyysaste oli lokakuussa 6,2 prosenttia eli lähes saman verran kuin vuotta aiemmin. Miesten työttömyysaste oli 6,8 prosenttia eli saman verran kuin vuotta aiemmin. Naisten työttömyysaste laski 0,3 prosenttiyksikköä 5,5 prosenttiin.

Työttömyysaste ei ole laskenut, koska työllisyyden kasvun ohella työvoima on kasvanut lähes yhtä paljon, kommentoi työllisyyslukuja PTT:n ennustepäällikkö Janne Huovari.

Elinkeinoelämän keskusliiton johtava ekonomisti Sami Pakarinen kommentoi myös tuoreita työllisyyslukuja. Pakarisen mukaan työmarkkinoiden vaikeudet näkyvät nyt niin, että työttömien määrä ei vähene, vaikka avointen työpaikkojen määrä kasvaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös