Sijoitusuutiset

Koronavirus säikäytti Finnairin ja muiden lehtoyhtiöiden omistajat

Tiedot koronaviruksen leviämisestä ovat saaneet lentoyhtiöiden osakkeet laskuun.

Analyytikoiden mukaan koronaviruksen leviämisestä kärsivät lento- ja matkailualan yritykset. Näin onkin käynyt, sillä esimerkiksi Finnairin osake laski eilen Helsingin pörssissä 3,2 prosenttia Kiinan koronaviruksen leviämisen vuoksi. Aasian reitit ovat Finnairille tärkeitä yhteyksiä.

Tieto koronaviruksen leviämisestä myös Yhdysvaltoihin painoi myös amerikkalaisten lentoyhtiöiden kursseja. Maailman suurimman lentoyhtiön, American Airlinesin osake notkahti eilen Nasdaq-pörssissä 4,2 prosenttia. Delta Air Linesin kurssi puolestaan laski 2,7 prosenttia.

Aasiassa puolestaan useiden hotelliketjujen osakkeet ovat laskeneet reippaasti.

Yhdysvaltain tautikeskuksen mukaan ensimmäinen koronavirustapaus todettiin maan länsirannikolla Seattlessa.

Kiinan Wuhanissa sijaitsevasta logistiikkakeskuksesta liikkeelle lähtenyttä virusta on tavattu Pekingissä ja Shanghaissa. Tauti on levinnyt myös Etelä-Koreaan, Thaimaahan ja Japaniin.

Virus on tappanut Kiinassa tähän mennessä yhdeksän ihmistä, kertovat maan viranomaiset. Lisäksi tartunnan saaneita on reilusti yli 400.

Maailman terveysjärjestö WHO kokoontuu tänään Sveitsiin keskustelemaan tilanteesta.

Koronavirukset ovat joukko viruksia, joita on todettu sekä ihmisillä että eläimillä. Se voi tarttua ihmisestä toiseen ihmiseen, ja ne aiheuttavat tavallisimmin lievän hengitystieinfektion. Vakavia tautitapauksia ovat aiemmin aiheuttaneet SARS ja MERS -koronavirukset. Nyt leviävä koronavirus on geneettisesti SARS-koronaviruksen kaltainen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tartuntojen todennäköisyys Suomessa on hyvin pieni. Maamme sairaaloissa on hyvä valmius hoitaa koronavirusinfektioita eristysolosuhteissa.

Maailman terveysjärjestö WHO ei myöskään suosittele erityisiä toimia matkailijoille eikä rajoituksia matkustamiseen tai kansainväliseen kauppaan. Suomesta ei ole suoria lentoja Wuhaniin.

Maailman tärkeimmät pörssit olivat eilen selvässä laskussa. Tänään kuitenkin osakemarkkinat ovat olleet taas nousussa kauko-idässä ja myös USA:n indeksifutuurit ovat nousussa.

Helsingin pörssissä yleisindeksi painui eilen noin 0,7 prosenttia miinukselle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös