Yritysuutiset

Nokian 5G-uutinen ei sijoittajia innostanut

Nokian mobiiliyksikön johtaja kertoi yhtiön uusista 5G-sopimuksista.

Sijoittajat suhtautuvat yhä pessimistisemmin Nokian 5G-liiketoiminnan kehitykseen. Se on näkynyt yhtiön osakekurssissa, joka on laskenut yli 31 prosenttia viimeisen vuoden aikana. Yhtiö joutuu nyt tekemään hartiavoimin töitä palauttaakseen sijoittajien luottamuksen.

Yhtiön uusin 5G-uutinen ei kuitenkaan näytä sijoittajien epäilyjä hälventävän.

Yhtiö kertoi torstaiaamuna solmineensa maailmanlaajuisesti yhteensä 63 kaupallista 5G-sopimusta. Ilmoitus ei saanut osakekurssia kiitoon, vaan Nokian osake oli torstaina noin klo 14 vain 0,8 prosentin nousussa.

Nokialla on tiedotteen mukaan sopimuksia 5G-verkkojen toimituksesta nyt muun muassa AT&T:n ,KDDI:n, Korea Telecomin, O2:n, Softbankin, Sprintin, T-Mobilen, Verizonen ja Vodafone Italyn kanssa. Kaiken kaikkiaan Nokialla on nyt yli 100 5G-sopimusta.

Nokian mobiiliyksikön johtaja Tommi Uitto hehkuttaa sopimuskantaa.

”Tämä virstanpylväs korostaa laatuamme ja asiakkaidemme luottoa 5G-portfolioomme ja odotamme, että saamme tänä vuonna useita muita sopimuksia”, Uitto kertoo tiedotteessa.

Uiton mukaan Nokia on ainut verkkotoimittaja, jolla on 5G-sopimuksia kaikkien koko Yhdysvallat kattavien operaattorien kanssa, kaikkien eteläkorealaisten operaattorien kanssa ja kaikkien kolmen koko Japanin kattavien operaattorien kanssa.

Viime lokakuussa Nokia laski näkymiä kuluvalle ja ensi vuodelle johtuen tarpeesta lisätä investointejaan 5G: hen. Uutinen oli markkinoille ja sijoittajille shokki. Yhtiö keskeytti myös osinkojen maksamisen käteisvarojen kasvattamiseksi ja lupasi kiirehtiä uusien 5G-piirisarjojen käyttöönottoa.

Nokian varoitus näkymien heikentymisestä oli jyrkässä ristiriidassa sen ruotsalaisen kilpailijan Ericssonin kanssa, joka oli vain viikkoa aiemmin nostanut markkinaennusteensa tälle vuodelle ja myyntitavoitteensa vuodelle 2020.

Nokian ohjelmistoyrityksen johtaja Bhaskar Gorti yritti oikoa viime marraskuussa markkinoilla syntynyttä pelkoa, että se on 5G-kehityksessä jäljessä vertailukelpoisistaan Ericssonista ja Huaweista.

 “En usko, että meillä on 5G-ongelmaa”, Gorti kertoi Reutersille haastattelussa, nimittäen 5G-verkon kehitystä maratoniksi, jossa kilpailun ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin oli panostettu paljon.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös