Sijoitusideat

Tokmanni jatkaa myymäläverkoston laajentamista – Evliltä osakkeelle ostosuositus

Halpaketju laajenee ja jatkaa myös tuloskasvua.

Halpakauppaketju Tokmanni kertoo ostaneensa Perhemarket Pertti Heikkinen Ky -nimisen myymälän liiketoiminnan Pudasjärveltä. Lisäksi Tokmanni on sopinut uuden myymälän avaamisesta Auran keskustaan. Aurassa avajaisia tullaan viettämään tämän vuoden toukokuussa. Pudasjärvellä myymälä uudistetaan Tokmanniksi kesän aikana.

”Uusi Pudasjärven Tokmanni tulee täydentämään Tokmannin palveluverkostoa hyvin ja tukee Tokmannin tavoitetta kasvattaa myymäläverkostoaan yli 200 myymälään Suomessa. Tämän liiketoimintakaupan jälkeen Tokmannilla on 192 myymälää. Kivijalkamyymälämme ja verkkokauppamme yhdessä kykenevät entistäkin paremmin palvelemaan asiakkaitamme koko Suomessa”, Tokmannin kauppapaikka- ja konseptijohtaja Harri Koponen kertoo.

Uusien myymälöiden myötä Tokmannin myymäläverkosto kasvaa 193 myymälään.

Evli arvioi aamukatsauksessaan, että Tokmannin myymäläverkoston laajentaminen tukee Tokmannin nykyistä strategiaa, jonka mukaan se pyrkii kasvattamaan myymäläverkostonsa yli 200 myymälään ja jatkamaan uuden myyntipinta-alan lisäämistä nettomääräisesti laskettuna noin 12 000 neliömetrillä vuosittain.

Tokmannin kasvustrategia tarkoittaa noin viittä uutta tai uudelleensijoitettua myymälää vuosittain.

Evli odottaa halpakauppaketjun kasvattavan tänä vuonna liikevaihtonsa 947 miljoonaan euroon viime vuoden 870 miljoonasta. Liikevoiton pankki odottaa nousevan viime vuoden 52 miljoonasta eurosta 71 miljoonaan euroon.

Kuluvalla vuodella Evli uskoo Tokmannin pystyvän nostamaan liikevoittomarginaalinsa 8,2 prosenttiin viime vuoden 7,5 prosentista.

Evlin tavoitehinta Tokmannin osakkeelle on 16 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös