Oma talous

Kehitä itsellesi “superoppijan” aivot – paranna ja nopeuta oppimista

Oikealla tekniikalla lähes kuka tahansa voi oppia mitä tahansa.

Uuden oppiminen on yksi tärkeimmistä taidoista, joita tarvitset menestyäksesi 2000-luvulla. Teknologian tuomien kehitysten ansiosta maailma muuttuu nopeaa tahtia ja mukana pysyminen vaatii uuden tiedon ripeää sisäistämistä. Uusien taitojen oppiminen alati muuttuvassa ympäristössä on välttämättömyys.

Monet maailman kuuluisimmista älyköistä, kuten Charles Darwin, Leonardo da Vinci ja Nobel-palkinnon saanut fyysikko Richard Feynman väittivät, etteivät he syntyneet poikkeuksellisen älykkäinä.

Kaikilla ihmisillä on uskomaton määrä kapasiteettia uuden oppimiseen, kunhan käytössä on oikeat työkalut ja lähestymistavat. Oikealla tekniikalla lähes kuka tahansa voi oppia mitä tahansa. Uuden oppiminen ei ole monimutkaista tiedettä ja voi olla hauskaa!

The Medium paljastaa tapoja, joilla voit kehittää itsellesi ”superoppijan” aivot.

Lue, lue, lue ja lue vähän lisää

Lukeminen on mielen kuntosalitreeni. Se antaa mahdollisuuden harjoittaa mielikuvitustamme ja aikamatkustaa. Lukeminen tarjoaa meille syvemmän käsityksen erilaisista käsitteistä, tunteista ja tietokokonaisuuksista.

Aivot muovautuvat, luovat uusia yhteyksiä ja malleja lukiessasi. Superoppijoita yhdistää se, että he kaikki lukevat paljon. Elon Musk luki lapsena, veljensä mukaan, kaksi kirjaa päivässä. Bill Gates lukee 50 kirjaa vuodessa, ja Mark Zuckerberg lukee vähintään yhden kirjan joka toinen viikko.

Maailmassa, jossa tieto on valtaa, lukeminen on paras uuden oppimisen lähde.

Oppiminen on matka, eikä määränpää

Oppiminen on elinikäinen prosessi, jota ohjaa uuden tiedon sisäistäminen ja löytäminen – eikä tietty määränpää. Minkä tahansa aiheen, idean tai uuden ajattelutavan löytäminen vaatii innokasta havainnointia, mutta myös jatkuvaa uteliaisuutta.

Oppiminen on sijoitus, joka yleensä maksaa itsensä takaisin menestyksellä. Superopiskelijat nauttivat uuden oppimisesta ja etsivät jatkuvasti keinoja kehittää itseään. Jatkuva, vapaaehtoinen ja itse motivoitunut tiedon kerääminen on heille tärkeää.

Kasvun ajattelutavan omaksuminen

Uuden tiedon hankkiminen ja soveltaminen omaan elämään vaatii avointa mieltä. Kasvun ajattelutavan ylläpitäminen auttaa saavuttamaan tavoitteita, ja sen avulla voi parantaa omaa elämänlaatua.

Opeta tietoa muille

Tutkimuksen mukaan ihminen säilyttää noin 90 prosenttia tiedosta, kun hän opettaa käsitteen jollekkin toiselle.

Opettaminen on yksi tehokkaimmista tavoista oppia, muistaa uutta tietoa ja yksi luotettavimmista tavoista rakentaa parempi muisti. Samalla kun opetat muita, voit testata omaa osaamistasi ja selvittää, onko teoriassasi puutteita.

Pidä aivot terveenä pidempään

Aivojen hyvä terveys pitää ne terävinä. Jokainen haluaa elää aktiivista elämää mahdollisimman pitkään ja tämän tavoiteen määrittää aivoterveys.

Omaa aivoterveyttä voi parantaa syömällä paljon kognitiivisen heikkenemisen hidastumiseen liitettyjä ruokia, kuten mustikoita, vihanneksia, täysjyviä sekä terveellisiä proteiinin ja rasvan lähteitä. Professori Gary Smallin mukaan hedelmät ja vihannekset torjuvat ikääntymiseen liittyvää ennenaikaista aivosolujen kulumista.

Aivojen vanhenemista ei voi estää, mutta sen tahtiin voi vaikuttaa omalla elämäntyylillä.

Muista taukojen merkitys

Palautuminen parantaa oppimista. Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan lyhyiden taukojen pitäminen varhain ja usein auttaa oppimisprosessia. Pidä siis taukoja, sen sijaan, että lisäisit vain harjoituskertoja.

Aivot eivät voi vastaanottaa tietoa loputonta määrää samalta istumalta, siksi taukojen merkitys on niin tärkeää. Aivojen hermoverkostoille on annettava aikaa käsitellä uutta tietoa. Anna siis avoillesi tarpeeksi aikaa levätä ja palautua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös