Yritysuutiset

Huhu vihamielisestä valtausyrityksestä siivittää Nokian osaketta

Nokian osakekurssi pomppasi tänään Helsingin pörssissä lähes 7,5 prosenttia.

Uutistoimisto TMT Financen mukaan monet suuret pääomasijoittajat, kuten KKRApollo ja Blackstone olisivat kiinnostuneet sijoittamaan Nokiaan. Nokia olisi uutistoimiston mukaan neuvottelemassa investointipankin kanssa rahoituspaketista, jonka turvin se yrittäisi torjua vihamielistä ostotarjousta.

Mahdollista valtausyritystä tai Nokian myyntiä on odotettu sen jälkeen, kun yhtiön vaikeudet alkoivat ja yhtiö alkoi menettää markkina-arvoaan.

Nokian talousvaikeudet tulivat kunnolla esiin viime syksyn dramaattisen tulosvaroituksen jälkeen, jolloin yhtiö myös jäädytti osingon maksun. Lisäksi kävi ilmi, että Nokian on jäljessä kilpailijoitaan erittäin tärkeässä 5G-verkkojen kisassa.

Nokia ilmoitti maaliskuun alussa, että Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark on nimitetty Nokian toimitusjohtajaksi syyskuun alusta alkaen. Rajeev Suri tulee jättämään tehtävänsä toimittuaan Nokian ja Nokia Siemens Networksin toimitusjohtajana yli kymmenen vuotta.

Vaikeudet ovat tietenkin näkyneet yhtiön markkina-arvossa. Vuodessa Nokian osakkeesta on sulanut 38 prosenttia.

Nokian vaikeudet ovat johtaneet siihen, että sen osake hinnoitellaan nyt selvästi alle osien summan. Indersin analyytikko Mikael Rautanen arvioi tässä kuussa, että Nokian kannattavimmat palaset Software ja Technologies yksinään riittävät perustelemaan yli kolmen euron osakekurssin.

Osakekurssin valahtaminen alle osien summan selittää pääomasijoittajien intoa mahdolliselle valtausyritykselle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös