Oma talous

Verottaja: 50 000 suomalaiselle ei voida maksaa veronpalautusta

Peräti 50 000 suomalaista ei ole ilmoittanut tilinumeroaan verottajalle.

Verohallinto kertoo tiedotteessaan, että voimassa oleva tilinumero puuttuu Verohallinnon tiedoista tällä hetkellä 50 000 asiakkaalta, jotka ovat saamassa veronpalautusta.

Tilinumeronsa verovelvollinen ehtii ilmoittamaan elokuun palautuksia varten enää ainoastaan OmaVerossa, jos sen tekee 29.7. mennessä. Syyskuun veronpalautuksia varten paperisen tilinumeroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa 5.8. tai sähköinen ilmoitus annettuna OmaVerossa viimeistään 27.8.

Veronpalautukset maksetaan valtaosalle henkilöasiakkaista elokuussa tai syyskuussa. Verohallinnon mukaan tänä vuonna veronpalautuksensa saa elokuussa noin 1,7 miljoonaa asiakasta ja syyskuussa noin 1,3 miljoonaa asiakasta. Loput saavat veronpalautuksensa viimeistään joulukuussa.

Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu Verohallinnolle tai tili on lopetettu, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n kautta. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

Tämä lunastus on maksullinen. Siksi Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautusta maksuosoituksena kuin erillisestä pyynnöstä.

Verohallinto kertoo, että OP lähettää asiakkaalle ilmoituksen maksuosoituksesta siihen osoitteeseen, joka on Verohallinnon tiedossa. Osoitteen on oltava Suomessa. Kun ilmoitus maksuosoituksesta saapuu, kansalainen voi lunastaa veronpalautuksen niistä OP-ryhmän Osuuspankin konttoreista, jotka tarjoavat kassapalveluita.

Maksuosoitus täytyy lunastaa 28 päivän sisällä, jonka jälkeen raha palautuu takaisin Verohallintoon. Kun tilinumero on ilmoitettu, veronpalautuksen saa tämän jälkeen tililleen noin viikon kuluessa.

Oman veronpalautuksensa määrän ja maksupäivän voi verovelvollinen tarkistaa OmaVerosta. Myös tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa.

Verovelvollinen ei välttämättä saa veronpalautusta tililleen sinä päivänä tai sen suuruisena, mitä alkuperäisessä verotuspäätöksessä on kerrottu.

Syitä voi olla Verohallinnon mukaan monia.

Jos veronmaksaja täydensi tai korjasi esitäytettyä veroilmoitusta, saa hän uuden verotuspäätöksen sen jälkeen, kun verottaja on käsitellyt ilmoitetut tiedot. Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat silloin muuttua.

Puolisoiden verotus päättyy aina samaan aikaan. Jos veronmaksajan puoliso täydentää veroilmoitustaan, hänen oman verotuksensa lisäksi myös toisen osapuolen verotuksen päättymispäivä ja samoin veronpalautuksen maksupäivä voivat muuttua.

Verohallinto voi saada myös verotukseen vaikuttavia tietoja esimerkiksi työnantajalta. Yksi syy voi olla myös se, että veronpalautusta käytetään verovelvollisen verojen maksamiseksi verotuksen päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös