Oma talous

Odotettu päivä monelle – miljoonan suomalaisen tilille ilmestyy veronpalautus tällä viikolla

Verohallinto maksaa veronpalautuksia tällä viikolla noin miljoonalle asiakkaalle yhteensä noin 850 miljoonaa euroa.

Verohallinto maksaa toiseksi isoimman erän veronpalautuksia henkilöasiakkaille tämän viikon perjantaina 4. syyskuuta. Jäännösveron eli mätkyjen eräpäivä on tiistaina 1. syyskuuta 300 000 asiakkaalla.

Veronpalautuksille ei ole enää yhtä yhteistä maksupäivää, ja ensimmäiset ovat saaneet veronpalautuksensa jo heinäkuussa. Elokuussa veronpalautuksia sai Verohallinnon mukaan kaksi miljoonaa asiakasta. Veronpalautuksia tulee vielä maksuun myös lokakuussa, marraskuussa ja joulukuussa.

Loppuvuoden kuukausina veronpalautusta saa vielä arviolta 400 000 asiakasta. Tarkka määrä ei ole vielä Verohallinnon tiedossa, koska kaikkien asiakkaiden verotus ei ole päättynyt.

Veronpalautuksen maksupäivä riippuu siitä, milloin oma verotus päättyy. Verotus päättyy eri asiakkailla eri aikaan. Kaikkien asiakkaiden verotus päättyy viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Nyt syyskuussa maksuun tulevat niiden asiakkaiden veronpalautukset, joiden verotus on päättynyt heinäkuussa.

Veronpalautusten maksupäivinä Verohallinnon asiakaspalvelussa on yleensä vilkasta.

“Asiakkaat esimerkiksi soittavat, miksi veronpalautus ei tullutkaan tilille. Usein vastaus on, että veronpalautusta on käytetty erääntyneiden verojen maksuun tai veronpalautus on mennyt ulosotossa oleviin velkoihin”, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta kertoo.

Jos veronpalautus ei tullut tilille, oma tilanne kannattaa tarkistaa Verohallinnon verkkopalvelusta OmaVerosta.

Syitä siihen, miksi veronpalautus ei tule tilille, voi olla useita. Esimerkiksi jos veronmaksajalla on verotuksen päättymispäivänä maksamatonta veroa, veronpalautusta käytetään tämän erääntyneen veron maksamiseen. Veronmaksaja on myös saattanut täydentää tai korjata esitäytettyä veroilmoitusta, jolloin veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua.

Jotta veronmaksaja saa veronpalautuksen tililleen verotuspäätöksellä ilmoitettuna päivänä, Verohallinnolla pitää olla tiedossa asiakkaan tilinumero. Jos tilinumeroa ei vielä ole Verohallinnon tiedossa, ei veronpalautus ehdi tilille perjantaina.

“Siitä huolimatta tilinumero kannattaa viipymättä ilmoittaa. Jos tilinumeron ilmoittaa myöhässä, veronpalautus maksetaan kyllä, mutta vasta noin viiden viikon kuluttua veronpalautuspäivästä. Maksuosoituksena palautuksen voi hakea pankista aiemmin, mutta se on pankin palveluhinnaston mukaisesti asiakkaalle maksullista”, Villman kertoo.

Verojen maksupäiviä syyskuussa

  • 1.9. jäännösveron eräpäivä, koskee 300 000 asiakasta
  • 4.9. veronpalautusten maksupäivä, koskee 987 000 asiakasta
  • 7.9. kiinteistöveron eräpäivä, koskee 143 000 asiakasta

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös