Oma talous

Tässä yleisimmät syyt, jos veronpalautusta ei tullut tänään tilille

Veronpalautukset on maksettu enemmistölle tänään, kertoo Verohallinto.

Elokuun veronpalautukset on maksettu tänään 1,7 miljoonalle henkilöasiakkaalle, kertoo Verohallinto. Niillä, jotka eivät ole vielä palautustaan saaneet, on veronpalautuspäivä syyskuun ja joulukuun välisenä aikana.

Tilille maksettava veronpalautuksen määrä saattaa kuitenkin olla eri, mitä verotuspäätöksellä on ilmoitettu. Oman verotuksensa päättymispäivän sekä veronpalautuksen maksupäivän voi tarkistaa saamastaan verotuspäätöksestä tai OmaVerosta.

Jos veronpalautus ei tänään tullut tilille, näkyy syy todennäköisesti OmaVerosta tai asiakkaan heinäkuun alussa saamasta verojen yhteenvedosta.

Verohallinnon mukaan yleisimpiä syitä sille, miksi veronpalautus ei tullut tilille ovat seuraavat:

Veronpalautusta on käytetty verojen maksuksi

Veronpalautusta käytetään verojen maksuksi verotuksen päättymispäivästä lähtien seuraavan kuun 4. päivään asti. Jos siis asiakkaan verotus on päättynyt esimerkiksi 10.6., veronpalautusta on käytetty siinä tapauksessa 12.6. erääntyneelle arvonlisäverolle tai muille oma-aloitteisille veroille, 24.6. erääntyneelle ennakkoverolle sekä 1.7. erääntyneelle perintö- tai lahjaverolle, jos asiakkaalla on ollut näitä maksettavanaan.

Tämän jälkeen mahdollinen jäljelle jäävä määrä on palautettu 6.8. Jos asiakas maksoi veronsa eräpäivänä, on hänen oma maksunsa palautettu noin viikon kuluessa, ellei maksettavana ole ollut muita jo erääntyneitä veroja tai saman veron tulevia eriä.

Asiakas on täydentänyt tai korjannut esitäytettyä veroilmoitusta

Veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat tällöin muuttua. Jos veronpalautuksen maksupäivä on siirtynyt, siitä saa tiedon uudessa verotuspäätöksessä ja OmaVerossa. Uusi verotuspäätös saapuu lokakuun loppuun mennessä.

Puoliso muutti omaa veroilmoitustaan

Puolisoiden verotus päättyy aina samaan aikaan ja myös veronpalautuksen maksupäivä on puolisoilla sama.

Verohallinto sai asiakkaan verotusta koskevaa tietoa muualta ja verotus on jatkunut

Tällöin myös veronpalautuksen määrä ja maksupäivä voivat muuttua.

Oikea tilinumero ei ole Verohallinnon tiedossa

Jos ilmoitettu tilinumero on väärä, vanha tili on suljettu tai tilinumeroa ei ole ilmoitettu ollenkaan, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena OP:n kautta. Pankki lähettää ilmoituksen, kun veronpalautus on saatavilla Osuuspankin kassapalveluita tarjoavista konttoreista.

Asiakkaalla on velkaa ulosotossa

Ulosottoviranomainen on käyttänyt veronpalautuksen ulosotossa olevien velkojen maksuksi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös