Yritysuutiset

Basware ylsi tuplasti odotuksia kovempaan tulokseen – sijoittajat eivät silti innostuneet

Cloud-tilauskertymän romahdus viime vuodesta luo epävarmuutta yhtiön lähivuosien liikevaihdon kehitykseen.

Basware osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Ohjelmistoyhtiön kolmas vuosineljännes sujui taloudellisesti huomattavasti analyytikoiden odotuksia paremmin. Yhtiön raportoitu liikevoitto nousi heinä-syyskuussa peräti 2,1 miljoonaan euroon vertailukauden 0,9 miljoonasta eurosta. Analyytikoiden konsensusodotus oli vain 1,0 miljoonaa euroa.

Cloud-liiketoiminnan tilauskertymä jäi kuitenkin 3,6 miljoonaan euroon, kun se vuosi sitten oli 5,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto laski kolmannella vuosineljänneksellä 0,1 prosenttia 36,8 miljoonaan euroon. Orgaaninen kasvu ilman valuuttakurssien vaikutusta oli 1,2 prosenttia.

Cloud-liiketoiminnnan liikevaihto kasvoi 8,1 prosenttia 27,0 miljoonaan euroon. Orgaaninen kasvu ilman valuuttakurssien vaikutusta oli 9,7 prosenttia.

Ohjelmistoyhtiö päivitti ja tarkensi koko vuoden tulosohjeistuksen. Yhtiö odottaa, että sen liikevaihto kasvaa suunnilleen kolme prosenttia orgaanisesti ja ilman valuuttakurssien vaikutusta. Koko vuoden liikevoiton yhtiö ennustaa asettuvan 3,5-4.5 miljoonaan euron haarukkaan.

Toimitusjohtaja Klaus Andersen kertoo, että Baswaren liikevaihto ja kannattavuus kehittyivät odotuksien mukaisesti kolmannella vuosineljänneksellä. Liikevoitto oli 2,1 miljoonaa euroa, joka on noin miljoona euroa parempi kuin vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä. Liiketoiminnan rahavirta kehittyi hyvin ja oli 7,5 miljoonaa euroa, joka on noin kuusi miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä.

Andersenin mukaan globaalit yhtiöt eri toimialoilta kuten Cision, AB Agri ja Eastman Kodak Company valitsivat Baswaren verkottuneet hankinnasta maksuun- ja laskuautomaatiopalvelut kolmannella vuosineljänneksellä.

Toimitusjohtajalta löytyy selitys tilauskertymän laskulle.

”Kuten vuoden 2020 toisella neljänneksellä, tilauskertymä koostui asiakaslaajennuksista, cloud-transformaatioista ja keskikokoisista uusasiakashankinnoista, kun taas vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä allekirjoitimme merkittävän uuden asiakassopimuksen Pohjois-Amerikassa”, Andersen kertoo.

Strategian mukaisesti Basware lanseerasi uuden avointen API-rajapintojen ohjelmistokehittäjäportaalin.  Lisäksi yhtiö laajensi kumppaniverkostoa Sievon ja ExceleratedS2P:n kanssa sekä teknologian että myynnin kumppanuuksien osalta, Andersen kertoo.

”Lyhyen aikavälin epävarmuus jatkuu Covid-19-pandemian takia, mutta olemme entistä luottavaisempia koko vuoden liiketoiminnan kehitykseen ja kysynnän pitkän aikavälin megatrendit kuten automaatio ja digitalisaatio ovat edelleen erittäin vahvat”, toimitusjohtaja toteaa.

Inderesin analyytikko Antti Luiro toteaa, että Basware julkisti odotuksia paremmat operatiiviset luvut ja yhtiö jatkoi ennakoidusti tulosparannusten sarjaa.

”Kasvun osalta kokonaisliikevaihto oli linjassa odotuksiin, mutta Cloud-liikevaihdon kehitys jäi odotuksista. Yhtiön kannattavuus kuitenkin parani selvästi odotuksia enemmän, mikä on positiivinen merkki yhtiön kannattavuuskäänteen etenemisestä. Tulevien vuosien kasvua ennakoiva Cloud-tilauskertymä jäi kuitenkin selvästi odotuksista. Yhtiö antoi vuodelle 2020 aiemman ohjeistuksen kanssa linjassa olevan tarkennetun ohjeistuksen, mikä tuo luottamusta yhtiön loppuvuoden etenemiseen”, Luiro toteaa.

Baswaren osakekurssi on Helsingin pörssissä 1,6 prosentin laskussa noin kello 13.45.

Kommentoi
Ylös
>