Sijoitusideat

Handelsbanken Nokiasta: ”Näemme osakekurssin laskun liioitteluna”

Sijoittajien reaktio Nokian tulosraporttiin oli viime viikolla raju.

Nokian osakekurssi laski rajusti odotettua heikomman kolmannen vuosineljänneksen tulosraportin vuoksi. Viime torstaina osakekurssi vajosi lähes 18,5 prosenttia.

Yhtiön oikaistu liikevoitto nousi vertailukauden 478 miljoonasta eurosta 486 miljoonaan euroon. Analyytikot olivat keskimäärin odottaneet kuitenkin 491 miljoonan euron liikevoittoa.

Yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tulos tulos paljasti, kuinka Networks-segmentin hyvästä vireestä huolimatta Verizon-sopimusten menettämisellä on kielteisempi vaikutus alasegmentti Wireless Accessiin kuin on aiemmin arvioitu, analysoi tulosraporttia Handelsbanken aamukatsauksessaan.

”Väliaikaiset kululeikkaukset ja vahva vire Optical-toiminnoissa nosti tuotot 19 % yli konsensusennusteen. Negatiivisena huomiona, Technology- ja Software-yksiköt alisuoriutuivat odotuksiin nähden. Jälkimmäisessä erityisesti marginaali petti”, pankki toteaa.

Myönteistä Handelsbankenin mukaan on kuitenkin se, että Nokia Enterprise kasvoi 15 prosenttia ja sen näkymät ovat vahvat.

Dramaattisesta tulosraportista huolimatta pankki ei näe perusteita muuttaa positiivista pitkän aikavälin näkymäänsä.

”Leikkasimme 2021 estimaatteja, jotta ne olisivat linjassa yhtiön antaman ohjeistuksen kanssa. Uskomme yhtiön johdon halunneen ”nollata” markkinaodotukset, kun se oli menettänyt markkinaosuuttaan ja investoinut lisää 5G:n tuotekehittelyyn.”

Handelsbanken uskoo, että Nokialla on hyvä mahdollisuus yltää liikevoittomarginaalin ohjeistuksensa (7-10 %) ylälaitaan ensi vuonna.

Pankki näkee osakekurssin laskun liioiteltuna.

”Me olimme aiemmin muiden analyytikkojen lailla liian optimistisia, mutta nyt arvostuksen lasku näyttää liian suurelta. Kun pöly laskeutuu, uskomme osakekurssin kehittyvän kilpailijoita paremmin”, Handelsbanken uskoo.

Pankki laski Nokian osakkeen tavoitehinnan 3,8 euroon aiemmasta 4,5 eurosta. Suositus on edelleen osta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös