Talouden trendit

Nurminen Logistics innostaa jälleen sijoittajia – syynä uusi merkittävä ratayhteys

Logistiikkayhtiö Nurminen Logistics avaa kolme uutta junareittiä Kiinasta Suomeen.

Nurminen Logistics logistiikkayhtiö sijoittaminen

Nurminen Logistics kertoi keskiviikkona, että sen Kiinan konttijunaliikenteen volyymit ovat kolminkertaistuneet vuoden 2020 aikana. Vastatakseen kasvaneeseen kysyntään Nurminen Logistics avaa kolme uutta junareittiä Kiinasta Suomeen.

”Eilen 19.tammikuuta lähti ensimmäinen juna Suzhousta kohti Helsinkiä. Ningbon ja Jinanin reitit avataan helmikuun aikana. Kaikki junat ovat olleet jo pitkän aikaa täyteen buukattuja”, iloitsee Nurminen Logisticsin myyntijohtaja Marjut Linnajärvi.

Nurminen Logistics aloitti säännöllisen konttijunaliikenteen Suomesta Kiinaan vuonna 2018 jolloin avattiin Hefein reitti. Syksyllä 2020 perässä seurasi yhteistyö Narvikin Sataman kanssa ja Chongqingin reittiyhteys, joka vakiintui nopeasti viikoittaisiksi lähdöiksi. Suzhou, Ningbo ja Jinan ovat nyt alkuvuoden 2021 uudet reitit ja lisää reittejä on suunnitteilla.

Kuitenkin koronaviruksen aiheuttama kapasiteettihaaste sekä konttipula Kiinan meriliikenteessä jatkuu edelleen, mutta konttijunan avulla monet yritykset ovat saaneet tavaransa liikenteeseen.

Nurminen Logisticsin juna kulkee Kiinan ja Pohjois-Euroopan välillä molempiin suuntiin. Helmikuussa vientijunia lähtee kahden viikon välein Chongqingiin ja Jinaniin sekä lisäksi asiakaskohtaisia täysiä junia.

Logistiikkayhtiö on ollut viime vuosina sijoittajan murheenkryyni. Kiinan junayhteys on kuitenkin muuttanut tilannetta ja siitä on tulossa yhtiön syömähammas.

Yhtiön vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihto kasvoi 36,5 miljoonaan euroon, jossa oli kasvua vuoden 2019 vastaavaan aikaan verrattuna 5,8 prosenttia. Katsauskauden liiketulos parani -0,5 miljoonaan euroon viime vuoden -1,7 miljoonasta.

Positiivinen tuloskehitys oli ensisijaisesti Nurminen Logisticsin Kiinan rahtijunaliikenteen kasvun ansiota. Myös huolintaliiketoiminnan alkuvuoden tuloskehitys oli positiivista. Konsernin hallinnon kiinteät kulut laskivat selvästi vertailukaudesta.

Yhtiön arvion mukaan yleinen talouden ja markkinoiden kehitys hidastuu edelleen johtuen korona pandemian vaikutuksista. Yhtiö uskoo, että Nurminen Logisticsin Kiinan rahtijunaliiketoiminnan kasvu jatkuu ja yhtiön kannattavuus paranee. Yhtiön erikoislogistiikkapalvelujen kysyntä säilyy hyvänä erityisosaamisemme ansiosta. Yhtiö ei anna tulosohjeistusta vuodelle 2020.

Kiinan ratayhteys on ollut mannaa Nurminen Logisticsin markkina-arvon kehitykselle. Heinäkuun lopusta osake on noussut jo 165 prosenttia.

Kiinan junaliikenteen volyymien kasvu nostatti osakekurssia keskiviikkona 6,9 prosenttia ja torstaina jo 16,7 prosenttia.

Nurminen Logistics on vanha yhtiö. Se jo vuonna 1886 perustettu logistiikkapalveluita tarjoava pörssiyhtiö. Yhtiön päämarkkinat ja kasvualueet ovat Kiinan ja Pohjois-Euroopan välisessä rautatielogistiikassa, vaativissa logistiikan ulkoistuksissa sekä heavy- ja kemikaalikäsittelyissä. Yhtiö tuottaa asiakkailleen laadukkaita huolinta- ja tavarankäsittelypalveluita sekä rautatiekuljetuksia ja niihin liittyviä projektikuljetuspalveluita.

Kommentoi
Ylös
>