Oma talous

Jari Sarasvuo paljastaa vaurastumisen reseptin

Jari Sarasvuo on tehnyt menestyksellisen uran yritysvalmentajana ja -johtajana. Sarasvuo on tehnyt urallaan tiettyjä ratkaisevia valintoja vaurastuakseen.

Jari Sarasvuo on tehnyt menestyksellisen uran yritysvalmentajana ja -johtajana. Sarasvuo on tehnyt urallaan tiettyjä ratkaisevia valintoja vaurastuakseen.

Sarasvuo tunnetaan ennen kaikkea menestyneen valmennus- ja suoramarkkinointiyritys Trainers’ House -valmennusfirman perustajana. Sarasvuo teki yritysvalmentajana ja yrityksen vetäjänä miljoonaomaisuuden.

Sarasvuosta tuli tunnettu julkisuuden henkilö 1990-luvulla television kulttimaineen saaneen Hyvät, pahat ja rumat -keskusteluohjelman asiosta, jota hän juonsi yhdessä Simo Rantalaisen kanssa.

Sarasvuo perusti WSOY:n yritysjulkaisujen markkinoinnissa työskennelleen Kristiina Uurasmaan kanssa kustantamon sekä valmennus- ja suoramarkkinointiyritys Writers’ Studion, jolloin mukana oli myös Mikko Myyryläinen. Sarasvuo osti Myyryläisen ulos yrityksestä syksyllä 1997. Nykyisen nimensä yhtiö otti käyttöön vuonna 1998.

Sarasvuo siirtyi syrjään Trainers’ Housen toimitusjohtajan tehtävästä vuonna 2011. Sarasvuo valittiin kuitenkin yhtiön hallitukseen maaliskuussa 2011. Sarasvuo oli Trainers’ Housen suurin omistaja noin 34 prosentin omistusosuudella.

Kun koronan takia kiellettiin kokoontumiset ja kohtaamiset, joutui Trainers’ House vaikeuksiin. Yritys olisi ollut vaarassa ajautua konkurssiin, ellei se oli sopeuttanut toimintaansa muuttuneeseen tilanteeseen, Sarasvuo kertoi Iltasanomille viime kesänä.

Viime vuoden maaliskuussa Sarasvuo kertoi kolme neuvoa koronakriisissä kamppaileville yrityksille Suomen Yrittäjien haastattelussa. Sarasvuon mukaan yrityksen keksiä useita ideoita selviytymiseen, sen on uudistuttava ja sillä pitää olla suunnitelma riskinotolle tämän kriisin jälkeen.

Sijoitusovi Podcastissa Anna Perho keskustelee Sarasvuon kanssa vaurastumisesta ja kysyy, onko taloudellinen vapaus tavoittelemisen arvoista. Jaksossa Sarasvuo kertoo, minkälaisia ratkaisevia valintoja hän on tehnyt saavuttaakseen taloudellisesti suotuisan aseman. Hän jakaa myös konkreettisen vaurastumisen reseptin ja kertoo, mitä kävi aiemmin omistamilleen 30 sijoitusasunnolle.

2 kommenttia
 • Jari Malinen sanoo:

  Sarasvuo varasti sijoittajien rahaa, ei yrityksen tuottamaa. Hänet pitää saattaa oikeuden eteen.

 • Pertti Heiskanen sanoo:

  Aina vaurastuminen on temppu, kun se tapahtuu alhaiselta lähtötasolta. Muuten nuo Sarasvuon opit varmasti pitävät paikkansa, mutta ihmisiltä puuttuu lähinnä pitkäjänteisyys, jota tuo vaurastuminen edellyttää.
  Kaikki rikkaat/vaurastuneet eivät todellakaan ole mukavia ja muita heikompia huomioon ottavia, siitä poikii vasemmistolaisuus, eikä kateudesta. Joillakin rikkailla/vaurastuneilla on taipumusta alistaa heikompiaan aivan tietoisesti, ilmeisesti vallantunne saa aikaan heillä mielihyvää. Suurin osa toki rikkaista/vauraista on sivistynyttä porukkaa ja haluaisivat kaikille hyvää elämää.

 • Ylös
  >