Kumppaniblogit

Miksi sijoitan kryptovaluutoihin vuonna 2021?

Julkisuudessa on aiheesta kirjoitettu paljon ja vuodesta 2016 alkaen on tämä menestystarina saanut suurta huomiota julkisuudessa, koska nyt tällä kerralla ”eräitä rohkeita sijoittajia on palkittu ruhtinaallisesti”.

Vuosituotot ovat olleet jopa yli 200 prosenttia tai peräti yli 300 prosenttia. Uskomattomalta tuntuu, mutta on se yleisesti tunnettua faktaa.

Johdanto asiaan lienee useimmille kuitenkin aiheellista: ja tässä on eräitä lainauksia SalkunRakentajassa 5.3.2021 julkaistusta blogista: Bitcoin on nopeiten kehittyvä omaisuuluokka

”Kesti 50 vuotta ennen kuin puhelimelle saatiin 50 miljoonaa käyttäjää, televisiolla meni 22 vuotta ja internetillä 7 vuotta. Helmikuussa 2021 Bitcoinin käyttäjämäärien arviot vaihtelevat 50 – 100 miljoonaa välillä. Innovaatiot leviävät yhteiskunnassa aina vain nopeammin. Kuten kaikkien aiempien merkittävien innovaatioiden on Bitcoinin käytävä läpi kriitikoiden vastustus ennen kuin se hyväksytään itsestäänselvyytenä”, Toni B Profeetta kirjoittaa blogissaan.

Toni B Profeetta muistuttaa, että vuodesta 2016 sijoittaja on voinut yli 100-kertaistaa euromääräisen sijoituksensa arvon omistaessaan Bitcoinia.

”Vuodet pitävät sisällään suuria nousu-  ja laskumarkkinoita, mutta selvää on, että tähän mennessä Bitcoin on palkinnut kärsivälliset omistajansa. Inflaatiohuolten noustessa yhä useampi merkittävä sijoittaja on ryhtynyt omistamaan Bitcoinia.”

Olen itse sijoittanut useita vuosia kryptovaluutoihin ja seurannut markkinoiden uskomatonta kasvua. Näyttää siltä, että näiden markkinoiden kysyntä on ylittämässä tarjonnan, jolloin hintatrendit ovat nousussa asian yleisen hyväksymisen myötä.

Oma kokemukseni puoltaa eräisiin kryptovaluutoihin sijoittamista seuraavista syistä:

 1. näitä valuuttoja ei voida väärentää, koska tuhansia tietokoneita valvoo systeemiä, niiden monimutkaisia lohkoketjuja, johon valuutta perustuu
 2. uuden lohkoketjutekniikan avulla useimmat kryptovaluutat ovat luotettavia arvon säilyttäjiä
 3. tunnetuimmat ja parhaimmat suurista kryptovaluutoista voivat parhaimmillaan toimia luotettavina inflaatiosuojina?
 4. osa kryptovaluutoista saattaa antaa taitaville sijoittajille mukavia tuottoja
 5. monet isot instituutiot ovat viime aikoina hyväksyneet tärkeimpiä kryptovaluuttoja sijoituskohteiksi ja niitä aletaan vähitellen pitää luotettavina kaupankäynnin kohteina
 6. eräät isoa riskiä sietävät sijoittajat saattavat pitää kryptovaluutoita ”unelmien” ratkaisuna, kun on kyse äkkirikastumisen tavoitteista ja keinoista

Kryptovaluutoihin sijoittamisessa saattaa olla myös isoja riskejä ja ongelmia, joita ei pidä vähätellä:

 1. Suuri ongelma on näiden valuutoiden suuri määrä ja nopea hintavaihtelu, jotka saattavat olla hyvin vaikeita hallita kokemattomille tai aloitteleville sijoittajille?
 2. Kryptovaluuttakauppa ei sovi kokemattomille sijoittajille ilman perusteellista perehtymistä sijoittamisen ja kaupankäynnin perusasioihin.
 3. Tuhansista kryptovaluutoista eivät monetkaan ole sijoittajien kannalta kiinnostavia, koska ne eivät välttämättä kiinnosta suursijoittajia, ja ovat tämän vuoksi muita isoriskisempiä tai epälikvidejä kaupankäynnin vähäisen määrän tai vähäisen kiinnostuksen takia
 4. Valuuttakaupassa tuotteiden suuri hintavaihtelu saattaa aiheuttaa ongelmia ”heikkohermoisille” sijoittajille ja pilata sijoittamisen ilon totaalisesti
 5. Valuuttakaupassa on yleensä enemmän häviäjiä kuin voittajia
 6. Valuuttakauppa on yleensä ollut nollasummapeliä, jossa voitolle pääsy on vaikeaa
 7. Useimmat ”tavallisista” osake- ja osinkosijoittajista eivät luota näihin ”avaruudesta” temmattuihin valuutoihin, vaan pitävät osinkotuottojen tienaamista ja isojen valtioiden perinteisiä valuuttoja varmempina sijoituskohteina jatkossakin

Miten päästä alkuun käytännössä?

Jos olet ison riskin sietäjä, kannattaa perehtyä asiaan kunnolla pitemmän aikaa ennen lopullisen aloituspäätöksen tekemistä. Aloittamisen esteenä voi rahan ja tiedonpuutteen lisäksi olla myös se, että et ole osannut läpäistä asian edellyttämää tietämystestiä. Sen testin läpäisyä rahoitusalan valvontaviranomaiset vaativat useilta kryptovaluutoiden kaupankäyntiin ryhtyviltä.

Tiedon puute on tässäkin asiassa suurin este innokkaimmille riskin sietäjille tai ”soitellen sotaan” pyrkijöille

Onneksi rahoitusalan viranomaiset ovat olleet kerrankin valppaina ennakoiden ja hilliten mahdollista ryntäystä ”äkkirikastuviksi” haaveilevien varalta kehittelemällä oivallisen tietämystestin!

Tapio Haavisto
Sijoitusneuvoja
tapio.haavisto@siop.fi
www.siop.fi

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös