KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kauppatieteiden opiskelu antaa hyvät valmiudet pärjätä osakemarkkinoilla

osakemarkkinat pörssi tuotto näyttö

Joka vuosi tuhannet suomalaiset ovat saman ongelman edessä. Mitä alaa pitäisi lähteä opiskelemaan?

Usein varsinkaan nuorilla ei ole oikein edes tietoa siitä, mitä eri alat pitävät sisällään ja päätös täytyy tehdä turhan vähillä tiedoilla. Opiskeluvaihtoehtoja Suomessa löytyy moneen lähtöön.

Digitalisaation ja teknisen kehityksen vuoksi varsinkin osa rutiinitöistä työtehtävistä uhkaa kadota tulevaisuudessa kokonaan. Pitkälle koulutettuja ja laaja-alaista osaamista saaneet asiantuntijat ovat kuitenkin tässä muutoksessa vahvoilla. Koulutus ja osaaminen auttaa sopeutumaan muutokseen ja pysymään työmarkkinoilla hyvissä asemissa.

Osakemarkkinoista kiinnostuneille yksi parhaimmista väylistä on kauppatieteiden opiskeleminen. Kauppatieteiden opintoihin kuuluu laaja-alaisesti opintoja, jotka tukevat opiskelijan ymmärrystä finanssimarkkinoista.

Mitä kauppatieteet ovat?

Kauppatieteet ovat laaja termi, joka sisältää liiketalouden eri aloja. Näihin kuuluvat muun muassa laskentatoimi, rahoitus, kansantaloustiede, yritysjuridiikka, markkinointi ja hankintatoimi. Kauppatieteiden opiskelu ei ole pelkkää teorian opiskelua, vaan myös esimerkiksi strategioiden luontia ja kirjanpidon tekemistä. Tavoitteena on valmistaa opiskelija parhaalla mahdollisella tavalla liike-elämän vaatimuksiin ja saada tämä myös ymmärtämään millä tavalla yritykset toimivat.

Opiskelu ei suinkaan ole helppoa, vaan tehtävät ja tentit ovat vaativia, mutta myös palkitsevia. Tehtävien ja tenttien selvittämiseen luonnollisesti auttavat inspos.fi:n kaltaiset palvelut, jotka helpottavat tentteihin valmistautumisessa ja tehtävien tekemisessä.

Suomessa kauppatieteitä voi tällä hetkellä opiskella 10 eri yliopistossa, joten valinnan varaa riittää.

Miten kauppatieteiden hallitseminen auttaa osakemarkkinoilla?

Vähintään perusasiat yritysten toiminnasta on pakko osata, jotta voi mitenkään pärjätä osakemarkkinoilla, mutta kauppatieteitä opiskelleilla on vielä paljon suurempi etu, sillä pintapuolisen tutustumisen sijaan, he ovat tutustuneet vuosikaudet yritysten toimintaan ja siihen liittyvään maailmaan. Kauppatieteiden opiskelu antaa hyvät valmiudet ennustella eri yritysten tulevaa menestystä aikaisempien tunnuslukujen ja yritysten ilmoittamien tulevaisuuden strategioiden perusteella.

Kauppatieteiden opiskelu ei takaa menestystä osakemarkkinoilla, mutta lisää sen todennäköisyyttä huomattavasti.

Mihin kauppatieteiden opiskelu valmistaa?

Kauppatieteiden maistereita tarvitaan kaiken kokoisissa yrityksissä ja nimenomaan johtajien paikalla. Erilaisia tehtäviä ovat muun muassa talouspäällikkö, hallintopäällikkö, maajohtaja ja markkinointipäällikkö. Kauppatieteiden osaajille on kysyntää myös yritysten ostopalveluiden puolella, esimerkki konsulttipalveluita tai analyytikkopalveluita yrityksille myydessä, on kauppatieteen maisterin koulutus erittäin hyvä valttikortti.

Hyvin monella asiantuntijapalveluita osakemarkkinoilla tarjoavista yrityksistä on myös palkkalistoillaan kauppatieteiden koulutuksen saaneita henkilöitä. Yksi vaihtoehto on myös oman yrityksen perustaminen, kauppatieteen opinnot antavat mainiot lähtökohdat tälle, sillä kyseiset opinnot läpäisseellä on hyvät valmiudet havaita, mitkä asiat yritysten toiminnassa toimivat ja mitkä eivät.

Tämän lisäksi kauppatieteen opintojen ansiosta on monia asioita, joita ei tarvitse ulkoistaa ja siis hankkia ostopalveluna. Varsinkin yrityksen alkuvaiheessa jokainen tällainen säästö on tarpeen.

Mistä tiedän sopivatko kauppatieteet minulle?

Jos olet kiinnostunut yritysten toiminnasta ja luet esimerkiksi alaan liittyviä artikkeleita, kolumneja ja uutisia säännöllisesti, on erittäin todennäköistä, että kauppatieteet on juuri oikea opiskelusuunta sinulle.

Kauppatieteiden opiskelu on hyvin monipuolista ja mielenkiintoista ja mikäli ala kiinnostaa, ei tylsiä hetkiä ole. Varmaksi alan sopivuuden toki tietää vasta opiskellessa, mutta mikään ei estä siinä vaiheessa suuntauksen vaihtamista.

Opiskeluaika on opiskelun ulkopuolellakin monen mielestä parasta aikaa elämässä ja kauppatieteiden opiskelijat ovat tunnettuja hyvästä ryhmähengestä ja hurtista huumoristaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös