Kasvuosakkeet

Nokia tekee isoa tuloskäännettä – analyytikot: ”käänneremonttiin luottaminen riittää hyvään tuotto-odotukseen

Analyysitalo Inderes nostaa Nokian osakkeen tavoitehintaa reippaasti häikäisevän hyvän tulosraportin siivittämänä.

Nokian torstaina julkistama ensimmäisen vuosineljänneksen tulosraportti tarjosi järisyttävän positiivisen yllätyksen.

Yhtiön oikaistu liikevoitto tammi-maaliskuussa nousi lähes viisinkertaiseksi vertailukaudesta. Oikaistu liikevoitto oli peräti 551 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 116 miljoonaa. Analyytikot odottivat keskimäärin vain 131 miljoonan euron oikaistua liikevoittoa, joten ennusteet jäivät kauaksi toteutuneesta.

”Nokian Q1:ssä ei näkynyt jälkeäkään yhtiötä varjostaneista lyhyen aikavälin negatiivisista tulosajureista, kuten komponenttipula, markkinaosuustappiot, lisäinvestoinnit ja hintaeroosio”, toteavat Inderesin analyytikko ja toimitusjohtaja Mikael Rautanen sekä analyytikko Atte Riikola artikkelissaan.

Rajua tulosylitystä selitti ennen kaikkea myös myynnin kasvu. Rautasen ja Riikolan mukaan se kertoo etenkin Verkkoinfrastruktuurin parantuneesta kilpailukyvystä. Lisäksi johdon kommentit radioverkkotuotteiden kilpailukyvyn parantumisesta olivat ”silminnähden optimistisia”.

Analyytikoiden mukaan Nokian terveet tukijalat auttavat mobiiliverkkojen kuntouttamisessa.

”Nokian kokonaisuus näyttää alkuvuoden perusteella paljon terveemmältä kuin olimme odottaneet. Teknologia -yksikkö on edelleen vahvassa kunnossa ja Verkkoinfrastruktuuri on osoittautumassa toiseksi vahvaksi tukijalaksi. Nämä kaksi vajaata puolikasta liikevaihdosta vastaavaa liiketoimintaryhmää sekä vahvistunut kassatilanne antavat Nokialle resursseja remontoida sen organisaatiorakenteet sekä kaksi muuta ongelmayksikköä (Matkapuhelinverkot sekä Pilvi- ja verkkopalvelut) kuntoon.”

Inderes-analyytikoiden mukaan Nokian osakkeessa on hyvät elementit lähivuosien tuotto-odotukselle. Osakkeen arvostus on painunut maltilliseksi.

”Johto on pelannut odotukset mataliksi, mikä luo perustaa positiivisille yllätyksille. Rakennuspalikat käännetarinan onnistumiselle alkavat selkiytyä”, Rautanen ja Riikola toteavat.

Inderesin päivitetyn osien summa -laskelmamme valossa osake tarjoaa nykyennusteillamme hyvän vuosituoton, noin 14 prosenttia vuoteen 2023. Hyvää tuottoa tukevat matalat arvostuskertoimet.

”Nokiasta ei tarvitse kirjoittaa tarinaa noususta laadukkaaksi kasvuyhtiöksi, vaan nykyiseen käänneremonttiin luottaminen riittää hyvään tuotto-odotukseen”, analyytikot ennustavat.

Inderes nostaa Nokian tavoitehintaa 4,5 euroon aikaisemmasta 3,6 eurosta ja toistaa osakkeen lisää-suosituksen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös