Yritysuutiset

Nordea ylitti tulosodotukset kirkkaasti – korkokate ennätyksellisessä kasvussa

Pankkikonsernin korkokate nousi tammi-maaliskuussa 1212 miljoonaan euroon edellisvuoden 1109 miljoonasta, kasvaen yhdeksän prosenttia.

Nordean liiketoiminnan volyymien kasvu jatkui ja asiakastyytyväisyys parani kaikissa Pohjoismaissa. Asuntoluottojen volyymit kasvoivat kuusi prosenttia vuoden takaisesta paikallisissa valuutoissa laskettuna. Luotonanto pienille ja keskisuurille yrityksille lisääntyi seitsemän prosenttia.

Hoidossa oleva varallisuus kasvoi peräti 33 prosenttia 372 miljardiin euroon. Kasvua tukivat markkinoiden elpyminen ja uuden hoitoon saadun varallisuuden positiiviset nettomäärät. Uutta rahaa virtasi etenkin vähittäismarkkinoille suunnattuihin sijoitusrahastoihin.

Raportoitu liikevoitto nousi peräti 1 049 miljoonana euroon edellisvuoden 599 miljoonasta. Liikevoitto ylitti selvästi analyytikoiden konsensusennusteen, joka oli 884 miljoonaa euroa.

Vahva tulos perustui Nordean mukaan tuottojen voimakkaaseen kasvuun. Liikevoitto kasvoi 75 prosenttia vuoden takaisesta pääosin siksi, että liiketoiminnan tuotot paranivat peräti 21 prosenttia.

Luottosalkun laatu pysyi vahvana ja toteutuneita luottotappioita oli vähän. Nettomääräisiä luottotappioita ja muita vastaavia eriä oli 52 miljoonaa euroa. Vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä näitä eriä oli 155 miljoonaa euroa.

”Olemme nyt toteuttaneet liiketoimintasuunnitelmaamme puolentoista vuoden ajan ja etenemme suunnitelmien mukaisesti kohti vuodelle 2022 asettamiemme taloudellisten tavoitteiden saavuttamista. Meillä on vakaa halu parantaa jatkuvasti tulostamme keskittymällä kolmeen painopistealueeseen eli luomaan erinomaisia asiakaskokemuksia, kasvattamaan tuottoja ja optimoimaan toiminnan tehokkuus. Sisällytämme jatkossakin vastuullisuuden liiketoimintastrategiaamme ja otamme tarvittavat askeleet, jotta olemme nollapäästöinen pankki vuoteen 2050 mennessä”, kertoo Nordean konsernijohtaja Frank Vang-Jensen.

Vang-Jensenin mukaan korkokatteen yhdeksän prosentin kasvu oli ensimmäisellä vuosineljänneksellä nopeinta kasvuvauhtia kymmeneen vuoteen. Palkkiotuottoja puolestaan kertyi enemmän kuin kertakaan vuoden 2017 jälkeen.

Kommentoi
Ylös
>