Oma talous

Sijoitusbloggaaja saavutti 500 000 euron sijoitussalkun – näin muuttuu sijoitusstrategia

Suosittu sijoitusbloggaaja Laiska sijoittaja luottaa jatkossakin ETF:iin.

Nimimerkki Laiska sijoittaja on todennäköisesti yksi Suomen seuratuimpia sijoitusbloggaajia. Nettisivuillaan Laiska sijoittaja kertoo sivustonsa nimensä mukaisesti pyrkivänsä vaurastumaan olemalla ”aktiivisesti laiska”. Se tarkoittaa käytännössä osta ja pidä -strategiaa. Laiska sijoittaja ostaa arvopapereiden ostamista sopivalla hetkellä ja pyrkii välttämään myymistä viimeiseen asti.

Laiska sijoittaja kertoo nyt saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään, 500 000 euron sijoituspääoman.

”Ei siitä mihinkään pääse – onhan tämä aika hurja tunne, kun yli vuosikymmenen pituinen matka on saapunut maaliin. Vaikka kyseessä on vain yksi luku muiden joukossa, on se itselleni merkittävä”, Laiska sijoittaja kirjoittaa blogikirjoituksessaan.

Aloittaessaan sijoitusblogin ylläpitämisen vuonna 2010 Laiskan sijoittaja laittoi tavoitteekseen ”vaatimattoman” 200 000 euron sijoitusomaisuuden ja velattoman asunnon. 200 000 euron sijoitusomaisuus ja asuntolainan maksaminen tuli saavutettua alkuvuodesta 2017.

Asettaessaan tavoitteensa hieman yli 10 vuotta sitten sijoitusbloggaaja kertoo aloitelleensa vakituisempaa työuraa. Hän eli erittäin niukasti ja rahankäytössä prioriteetti oli säästämisessä ja sijoittamisessa.

”Asuntolainan lyhennys oli viritetty korkealle ja loput rahat menivät sitten osakkeisiin”, Laiska sijoittaja kertoo.

Nyt kun salkun koko on jo 500 000 euroa, Laiska sijoittaja kertoo aikovansa tehdä isoja muutoksia sijoitustrategiaansa.

Kuukausittaisten sijoitustensa määrää hän aikoo laskea merkittävästi. Sijoituskohteet pysyvät kuitenkin samoina.

”Nykyisestä 1700 eurosta kuukaudessa 800 euroon. Jatkossa sijoitan kuukausittain 200 euroa neljään eri ETF:ään Nordnetin kk-ohjelman kautta: IUSN, WTI2, DX2D, ICGA. Eli samoihin kuin tähänkin asti, mutta pienemmällä summalla”, Laiska sijoittaja kertoo.

Sijoitusbloggaaja sijoittaa kuitenkin myös edelleen suoriin osakesijoituksiin. Viimeisin sijoitus on MeaTech 3d, joka on teknologiapainoitteiseen Nasdaq:iin listattu keinolihaa tuottava yhtiö.

”Yrityksen liiketoiminta on äärimmäisen futuristista ja tulot jossain kaukana tulevaisuudessa. Keinoliha/proteiini, erilaiset ruoantuotantoa tehostavat teknologiat ja vaikkapa geenimuuntelu ovat asioita, joita maailma tarvitsee jatkossa”, Laiska sijoittaja toteaa.

Laiskan sijoittajan salkussa tällä hetkellä hieman yli 50 prosenttia on suorissa osakesijoituksissa, 18 prosenttia kehittyvien markkinoiden ETF:ssä ja erikoisteemoissa hieman yli 17 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>