Kasvuosakkeet

Evli nosti Verkkokauppa.comin osakkeen tavoitehintaa, ostosuositus pysyy

Evli odottaa Verkkokauppa.comilta hyviä tuloslukuja tällä viikolla julkaistavalta Verkkokauppa.comin tammi-maaliskuun tulosraportilta.

Verkkokauppa.com on lähtenyt alkavaan vuoteen vahvassa vedossa.

Verkkokauppa.comin kannattavuus kehittyi myönteisesti viimeisellä vuosineljänneksellä. Yhtiön myyntikate kasvoi 15,1 prosenttiin liikevaihdosta edellisvuoden 13,9 prosentista. Kannattavuuden parantuminen johtui erityisesti keskisuurten, parempikatteisten tuotekategorioiden hyvästä myynnistä.

Vertailukelpoinen liiketulos saavutti loka-joulukuussa kaikkien aikojen ennätyksen 6,2 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 4,5 miljoonaa euroa. Yhtiö saavutti vuoden 2020 jokaisena vuosineljänneksenä kyseisen neljänneksen kaikkien aikojen parhaan vertailukelpoisen liiketuloksen.

Viimeisellä vuosineljänneksellä Verkkokauppa.comin vertailukelpoinen liiketulos oli yhtiön historian paras.

Yhtiö pitää kasvunäkymiään yhä positiivisina. Se aikoo kasvattaa markkinaosuuttaan valitsemissaan tuotekategorioissa. Vahva tase mahdollistaa toiminnan strategian mukaisen laajentamisen.

Yhtiö on hyötynyt koronapandemian vauhdittamasta muuttuvasta kuluttajakäyttäytymisestä, ja verkkomyyntikanavien myynti on kasvanut voimakkaasti. Yhtiö odottaa, että tämä trendi jatkuu mitä pidempään pandemia kestää ja että nopeutunut siirtyminen verkkomyyntikanaviin jatkuu.

Yhtiö julkaisee yhtiön tammi-maaliskuun tuloksen tämän viikon perjantaina, 23. huhtikuuta. Evli odottaa yhtiöltä jälleen kerran vahvoja myyntilukuja sillä pandemiatilanteen huonontuessa alkuvuodesta, ovat ihmiset viettäneet taas enemmän aikaa kotona.

”Uskomme myös, että kunnon talvi Etelä-Suomea myöten on nostanut esimerkiksi urheilu- ja ulkoilutarvikkeiden kysyntää”, Evli toteaa aamukatsauksessaan.

Verkkokauppa.comin tukkumyynti pysynee matalalla tasolla edellisten vuosineljännesten tapaan, jolla pitäisi jälleen olla positiivinen vaikutus myyntikatemarginaaliin, Evli arvioi.

Evli on tehnyt pieniä ennustekorjauksia ylöspäin ensimmäisen vuosipuoliskon ennusteisiinsa.

”Odotamme liikevaihdon kasvaneen tammi-maaliskuussa 7,5 prosentilla 135 miljoonaan euroon (konsensus 134 milj. euroa) ja odotamme vertailukelpoisen liikevoiton olevan 5,0 miljoonaa euroa (konsensus 4,8 milj. euroa).”

Evli uskoo Verkkokauppa.comin kotimaahan suuntautuneen kulutuksen pysyvän vahvana läpi vuoden. Vaikka rokotukset ovat alkaneet, on rokotustahti ollut hidasta ja kestää aikansa, että paluu normaaliin elämään voi alkaa.

”Odotamme tilanteen normalisoituvan vuoden loppua kohden, mutta uskomme esimerkiksi, että ulkomaan matkailu pysyy alhaisena myös loppuvuodesta.”

Evli uskoo Verkkokauppa.comin kasvun jatkuvan myös tulevina vuosina. Pankki ennustaa liikevaihdon kasvavan vuosina 2021 2023 noin 6-7 prosentin vuosivauhtia ja vertailukelpoinen liikevoittomarginaali on noin neljä prosenttia. Toisaalta myös kilpailu verkkokauppojen kesken kiristyy pandemian jälkeen.

Verkkokauppa.comin osake on kivunnut jyrkällä kulmakertoimella viime vuoden alkuvuodesta lähtien. Myös osakkeen arvostustaso on noussut. 12 kuukautta eteenpäinkatsovan EV/EBITDA-kertoimen nousu on kuitenkin ollut osakkeen kurssinousua maltillisempaa.

Evli toistaa Verkkokauppa.comin ostosuosituksen, mutta nostaa osakkeen tavoitehinnan aiemmasta 9,5 eurosta 10,5 euroon.

Kommentoi
Ylös
>