Yritysuutiset

Kamux jatkaa vakuuttavaa kannattavaa kasvua

Kamux osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Käytettyjen autojen kauppias on luonut skaalautuvan liiketoimintamallin.

Käytettyjen autojen kauppaan erikoistunut Kamux kasvatti tammi-maaliskuussa liikevaihtoa 25,4 prosenttia edellisvuodesta ja liikevaihto nousi lähes 210 miljoonaan euroon. Myytyjen autojen määrä nousi 14,2 prosenttia. Vertailukelpoinen liikkeiden myynti nousi 12,8 prosenttia.

Oikaistu liikevoitto nousi 44 prosenttia edellisvuoden 4,0 miljoonasta eurosta 5,7 miljoonaan euroon. Liikevaihdon kasvu ylitti hieman analyytikoiden konsensusodotuksen, mikä oli 5,6 miljoonaa euroa.

Konsernijohtaja Juha Kalliokoski kertoo, että Kamuxin painopiste on ollut kasvun kiihdyttäminen ja skaalautuvuuden kehittäminen.

Koronakriisillä ei ole ollut vaikutusta Kamuxin toimintaan Suomessa ja Ruotsissa. Saksassa tilanne oli hieman erilainen.

”Elämme edelleen koronapandemian keskellä, mutta Suomessa ja Ruotsissa yhteiskunnan toimet tartuntojen rajoittamiseksi eivät merkittävästi haitanneet liiketoimintaa. Saksassa sen sijaan koko ensimmäinen vuosineljännes oli hyvin poikkeuksellista aikaa yhteiskunnan laajamittaisen sulkemisen ja siihen liittyvien toimenpiteiden vuoksi, ja epätavallinen tilanne heijastui Saksassa myös käytettyjen autojen kauppaan ja Kamuxin kannattavuuteen”, Kalliokoski toteaa.

Teimme kaikissa maissa ripeästi ja joustavasti erilaisia varahenkilöjärjestelyitä turvataksemme sekä henkilöstömme että asiakkaiden terveyden.

Kamux panosti ensimmäisellä vuosineljänneksellä autojen ostamiseen kevät- ja kesäkautta vasten riittävien varastotasojen varmistamiseksi, kun tavoittelemme voimakasta kasvua kaikissa toimintamaissamme.

Kamux toteutti ensimmäisellä vuosineljänneksellä Kamux Huolettoman eli palvelun, joka perustuu kuukausimaksupohjaiseen autoiluun. Toukokuussa avautunut Göteborgin myymälä on Kalliokosken mukaan hyvä esimerkki yhtiön strategian mukaisesta suuremmasta myymäläkoosta. Toukokuussa julkistettu Ouluun tuleva autojen prosessointikeskus ja myymälä on yhtiölle strateginen kiinteistöinvestointi.

Kamuxin kasvutavoitteet ovat edelleen kovat.

Yhtiön keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ovat vuosittainen liikevaihdon kasvattaminen yli 20 prosenttia, vuosittain kasvava oikaistu liikevoitto sekä oikaistu liikevoittomarginaali yli 3,5 prosenttia ja oman pääoman tuotto yli 25 prosenttia. Lisäksi yhtiön tavoitteena on jakaa osinkona vähintään 25 prosenttia tilikauden voitosta.

Vuonna 2021 Kamux odottaa liikevaihdon olevan 800 – 850 miljoonaa euroa ja oikaistun liikevoiton kasvavan edellisvuodesta. Viime vuonna liikevaihto oli 724 miljoonaa euroa.

Kamux on Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa toimiva nopeasti kasvanut käytettyjen autojen myyntiin erikoistunut vähittäiskaupan ketju.

Yhtiö luottaa vahvasti digitalisaatioon. Se yhdistää digitaalisen kaupankäynnin kattavaan myymäläverkostoon. Digitaalisten kanavien lisäksi Kamuxilla on yhteensä 78 autoliikettä Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

Kamuxin tulosraportti ei tuonut sijoittajille yllätyksiä, sillä osake on 1,2 prosenttia laskussa keskiviikkona noin kello 11.10.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös