KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Yhdistämällä lainat voit säästää rahaa sekä aikaa

Lainojen yhdistäminen tuo yhteen kalliit lainat ja muodostaa niistä yhden edullisimman lainan.

talouden suunnittelu laskelma luotto laina talous

Lainoja kannattaa yhdistää, koska sillä voidaan maksaa lainat pois uudella edullisemmalla lainalla. Se on siis kannattavaa, jos yhdistetyn lainan kokonaiskustannukset ovat vanhojen lainojen yhteenlaskettuja kuluja pienemmät. Kerromme lainojen yhdistelystä tässä artikkelissa tarkemmin.

Moni saattaa miettiä miten lainojen yhdistäminen toimii käytännössä. Yhdistämisen ensisijainen tavoite on pienentää usean lainan kustannuksia ja se tapahtuu yhdistämällä aiemmat velkasi uuteen lainaan, jolla maksetaan kalliimpi korkoiset lainat pois.

Lainojen yhdistäminen on järkevää, jos uuden lainan kokonaiskustannukset ovat nykyisiä yhteenlaskettujen luottojen kuluja pienemmät. Se säästää siis sinulta rahaa ja myös aikaa, kun yhtä lainaa maksetaan pois. Lisäksi tämä tuo talouteesi hallinnan tunnetta, kun sinun pitää keskittyä vain yhden lainan takaisinmaksuun.

Yhdistelmälainan hyödyt

Yhdistelmälaina voi hyödyntää sinua tilanteesta riippuen monin eri tavoin. Voit säästää ensinnäkin kuluissa, jotka sisältyvät usean lainan korkokuluihin, jolloin vältyt ylimääräisiltä laskutuslisiltä. Tilinhoitokulut laskevat minimiin ja maksat vain yhtä lainanlyhennystä. Yksi eräpäivä on helpompi muistaa, jolloin olet paremmin kartalla lainan takaisinmaksussa.

Nämä osatekijät tekevät taloudenpidostasi huomattavasti helpompaa, koska kun keräät usean lainasi yhteen uuteen lainaan, voit seurata sen kulkua helpommin. Tämä tuo enemmän varmuutta talouteesi, kun tunnet kykeneväsi hallinnoimaan lainaasi sujuvammin.

Lainoja voi yhdistellä myös puolison kanssa, mikä voi olla oivallinen vaihtoehto, jos pariskunnalla on luottoja erikseen tai yhteisiä hankintoja on ostettu osamaksuilla. Tällä voitte molemmat säästyä korkeimmilta kuluilta, kun hoidatte yhtä lainaa yhdessä. Puolison kanssa haettu yhdistelmälaina voi olla kannattavampaa joissain tapauksissa kuin yksin hoidettava yhdistelmälaina. Kumpikin säästävät jo omien lainojen kuluissa, mutta lainatarjoajat ovat suotuisampia myöntämään suurempaa lainasummaa kerralla, kun hakijoina ovat kaksi henkilöä. Tämä parantaa takuuta takaisinmaksusta, mikä puolestaan voi madaltaa lainalle määriteltyjä korkoja.

Näin yhdistät lainat käytännössä

Ennen kuin alat harkita yhdistelmään lainojasi, pitäisi sinun ensin kartoittaa olemassa olevat velkasi, jotka haluat yhdistää. Tässä sinun täytyy selvittää kuukausikulut, jotka muodostuvat olemassa olevista veloistasi. Jokaiselle olemassa olevalle lainalle pitää laskea myös niiden hoitokulut, korot ja muut mahdolliset kustannukset.

Lopuksi muodostat lainasaldosi, joka tulee aiempien olemassa olevien lainojen yhteissummasta. Tällä saat tiedon tarvitsemasi lainasummasta, jonka käytät lainojen yhdistämiseen.

Lainojen yhdistäminen summan jälkeen

Kun olet selvittänyt tämänhetkisen velkojesi tilanteen, voit alkaa tutkia lainanyhdistämiseen suunniteltuja palveluita. Yhdistelmälainat kannattaa kilpailuttaa, jossa siis verrataan erilaisia yhdistelmälainoja keskenään.

Käytännössä tämä toimii siten, että lainoja vertaileva sivusto saa perustietosi, joiden perusteella se näyttää sinulle räätälöidyt lainatarjoukset. Näytillä olevat tarjoukset ovat siis henkilökohtaisia, jotka perustuvat maksukykyysi ja muihin omiin tietoihisi. Muistathan, että lainojen vertailu ei sido sinua mihinkään, vaan voit lukea neutraalia ja puolueetonta tietoa lainojen yhdistelystä ja sitä tarjoavista yhtiöistä.

Oman talouden suunnittelu on erittäin tärkeää, jotta vältät tarvetta nostaa uutta lainaa, kun maksat takaisin yhdistelmälainaasi. Lainaa kannattaa yhdistää vasta silloin kun sinulla on varmuus uuden lainasi asianmukaisesta takaisinmaksukyvystä.

Yhdistelmälainjoen kilpailuttaminen käytännössä

Kun lainoja halutaan yhdistää, kannattaa sitä varten etsiä lainatarjous, jossa on pienemmät kustannukset verrattuna olemassa olevien lainojen yhteenlaskettuihin kustannuksiin. Kilpailuttaminen auttaa sinua löytämään itsellesi sopivimmat lainatarjoukset ja voit hyvin valitessasi säästää yhdistelylainallasi sekä aikaa että rahaa.

Jos haluat ensisijaisesti hankkia edullisen yhdistelylainan, kannattaa sinun tarkistaa tarjouksien korot ja vertailla niitä. Edullinen lainayhdistely minimoi myös kokonaiskustannukset, mikä tarkoittaa yhdistelylainan mahdollisimman nopeaa takaisinmaksua. Kun yhdistelmälainan takaisinmaksuaika on lyhyt, säästät sillä huomattavasti lainan kustannuksissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös