Varainhoidon ja sijoitusalan konserni United Bankers haluaa vaikuttaa vanhusten yksinäisyyteen – yhteistyö vanhuspalvelu-startupin kanssa koetaan merkitykselliseksi

Suomalainen varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden asiantuntija United Bankers aloitti yhteistyön vanhuspalvelu-startup Gubben kanssa viime joulukuussa.

Yhteistyöllä halutaan vähentää vanhusten kokemaa yksinäisyyttä ja samalla työllistää nuoria poikkeusarjessa.

United Bankers haluaa yhteistyössä Gubben kanssa vähentää koronan negatiivisia vaikutuksia yhteiskunnan vanhempaan väestöön. Tutkimustulosten mukaan vanhusten kokema yksinäisyys on pandemian myötä lisääntynyt merkittävästi, yleinen toimintakyky on heikentynyt ja esimerkiksi ulkoilun määrä on vähentynyt (THL, 2021).

United Bankers on sitoutunut tarjoamaan lähes 60 Gubbe-käyntiä yksinäisille ja vähävaraisille vanhuksille samalla työllistäen nuoria merkityksellisen työn pariin. Gubben palvelussa tehtävään perehdytetty nuori, “gubbe”, vierailee vanhuksen luona säännöllisesti ja auttaa vanhusta arjessa: esimerkiksi ruuanlaitossa, ulkoilussa ja jumppaamisessa. Ennen kaikkea kyse on kuitenkin henkisen hyvinvoinnin ylläpitämisestä – tutun Gubben kanssa vanhus saa jutella, vaihtaa kuulumisia ja purkaa sydäntään.

”Yksinäisyys kaventaa ihmisen oman merkityksellisyyden tunteen ulottuvuuksia. Siksi meistä jokaiselle on tärkeää kohdata toisia ihmisiä ja pystyä jakamaan arjen iloja ja suruja”,  tiivistää United Bankersin viestintäjohtaja Inka Noramaa.

”Uskon, että maailmaa voidaan parantaa pienilläkin yksilö- ja yritystason toimilla. Siksi kannustan myös muita yrityksiä lähtemään mukaan tekemään hyvää. Meille Gubbe-yhteistyö on erinomainen väylä tukea tärkeää työtä ikäihmisten yksinäisyyden lievittämisessä ja toimintakyvyn ylläpitämisessä. Nuorille ’Gubbeille’ tarjoutuu myös mahdollisuus työllistyä vaikuttavan toiminnan parissa.”

Kevään aikana United Bankersin henkilökunta on päässyt tutustumaan kummivanhuksen arkeen ja ilahduttanut kuulumisillaan.

“Tässä todella pelastetaan ihmishenkiä”

Gubben toimitusjohtaja Sandra Lounamaan mukaan yhteistyöllä on kauaskantoisia vaikutuksia.

“Suomessa on yli 400 000 vanhusta, joiden ainut ihmiskontakti saattaa tällä hetkellä olla kotihoito, joka tulee antamaan lääkkeet. On upeaa, että United Bankers haluaa toimia suunnannäyttäjänä koko rahoitusalalla näyttämällä henkilöstölleen yrityksen pehmeitä arvoja ja yhteiskunnallista vastuunkantoa. Vanhusten tilanne on synkkä. Se että joku tulee kuuntelemaan ja ulkoilemaan, on meidän vanhuksille viikon ehdoton kohokohta ja yleensä Gubbesta muodostuu todellinen sydänystävä vanhukselle. Tässä todella pelastetaan ihmishenkiä”, Lounamaa kertoo.

Päätös yhteistyöstä syntyi United Bankersissa nopeasti. Yhtiö halusi olla mukana merkityksellisessä yhteistyössä, jolla saavutetaan välittömästi konkreettisia vaikutuksia. Tämä soveltuu myös luontevasti UB:n arvoihin, joissa korostuvat joukkuehenkisyys, ketteryys ja asiakaslähtöisyys.

United Bankers haluaa yhtiönä kantaa vastuunsa ja lisätä positiivisia vaikutuksia yhteiskuntaan ja ympäristöön. Aika on yksi arvokkaimmista lahjoista, jonka voimme antaa toiselle ihmiselle. ”Uskon,  että  näillä  kohtaamisilla  voi  olla  ihmeitä  tekevä  vaikutus”, sanoo viestintäjohtaja Inka Noramaa yhteistyöstä Gubben kanssa.  

United Bankers Oyj on suomalainen, vuonna 1986 perustettu varainhoidon ja sijoitusmarkkinoiden asiantuntija. United Bankers -konsernin liiketoiminta-alueisiin kuuluvat rahastot, varainhoito ja pääomamarkkinapalvelut. Varainhoidossa konserni on erikoistunut reaaliomaisuussijoittamiseen. United Bankers Oyj on pääasiassa avainhenkilöidensä omistama, ja konsernin palveluksessa työskentelee 129 työntekijää (FTE) sekä 35 asiamiestä (31.12.2020). United Bankers -konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 34,4 miljoonaa euroa ja operatiivinen liikevoitto 8,6 miljoonaa euroa. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 3,8 miljardia euroa (31.12.2020). United Bankers Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Tutustu monipuoliseen rahastovalikoimaamme ja tapaamme sijoittaa vastuullisesti. Lisätietoja United Bankersista saat osoitteessa www.unitedbankers.fi. Haluatko tietoa ajankohtaisista sijoitusasioista? Voit jättää yhteydenottopyynnön tai tilata United Bankersin sähköisen uutiskirjeen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös