Sijoitusideat

Sijoitusbloggari osallistui Spinnovan listautumisantiin – tässä syyt

Inssin osingot -blogin ylläpitäjä ei ole aiemmin listautumisiin osallistunut. Sijoitusbloggari odottaa Spinnovan keskittyvän maailman valloittamiseen.

Uudenlaisen tekstiilikuidun tuotantoteknologian kehittänyt Spinnova on aloittanut pörssissä mallikkaasti. Torstai 24.6. oli yhtiön ensimmäinen päivä listattuna yhtiönä ja alku on ollut vahvaa. Yhtiön listautumisannin merkintähinta oli 7,61 euroa osakkeelta, mutta nyt maanantaina osake noteerataan jo 10,8 euron hintaa.

Listautumisanti ylimerkittiin, minkä vuoksi yleisöanti keskeytettiin 18.6.2021 ja instituutioanti keskeytettiin 22.6.2021.

Spinnovan tuotantoteknologia mahdollistaa tekstiilikuidun valmistamisen useista raaka-aineista, kuten puu- ja nahkajätteestä. Lisäksi raaka-aineeksi käyvät muut uusiutuvat raaka-aineista, kuten maatalousjäte, elintarvike- ja juomateollisuuden jäte ja tekstiilijäte.

Listautumisella kerättävät varat yhtiö aikoo käyttää puupohjaisen kuidun tuotannon laajentamiseen tekemien investointien rahoittamiseen ja muihin liiketoiminnan kehittämistarkoituksiin. Lisäksi varoja on tarkoitus käyttää esimerkiksi nahkapohjaisten kuitujen tuotantokapasiteetin laajentamiseen, muiden vastuullisten raaka-aineiden pilottihankkeisiin, jatkuviin investointeihin tutkimus- ja kehitystyöhön ja patentteihin sekä liiketoiminnan edelleen kaupallistamiseen.

Spinnova perustettiin marraskuussa 2014, mutta sen teknologia on yli kymmenen vuoden tutkimus- ja kehitystyön tulos. Saatuaan päätökseen tutkimus- ja kehitystyön päävaiheen, yhtiö on aloittamassa sen maailmanlaajuista kaupallistamisvaihetta. Se odottaa kaupallistavansa teknologia-alustansa, joka mahdollistaa SPINNOVA-kuidun valmistamisen useista eri raaka-aineista ilman, että taustalla olevaa teknologiaa tarvitsee muokata.

Inssin osingot -blogia ylläpitävä ja myös SalkunRakentajaan kirjoittava sijoitusbloggari Rikhard Wacker kertoo blogissaan osallistuneensa Spinnovan listautumisantiin. Listautumiseen osallistuminen on Wackerille ensimmäinen, vaikka hän on sijoittanut jo lähes 10 vuotta.

Miksi sitten juuri Spinnova?

Paitsi että Spinnova tulee Wackerin kotikaupungista Jyväskylästä, on Wackerilla tietysti muitakin perusteluja sijoittaa kuituvalmistajaan.

Wackerin mukaan Spinnovan puukuidulla on monia hyötyjä ympäristön kannalta, koska se on 100-prosenttisesti kierrätettävää, nopeasti biohajoavaa, se ei sisällä mikromuoveja eikä sitä voidaan valmistaa ilman liuottamista sekä ilman muita vahingollisia kemikaaleja tai lisäaineita-

Lisäksi Spinnova on saanut juuri päätökseen kaksi vuotta kestäneet tutkimus- ja kehitystyön liittyen kuituunsa, ja nyt yhtiö siirtyy tuotteensa maailmanlaajuiseen kaupallistamiseen.

Kaupallistamiseen Spinnovalla on vahva selkänoja.

”Kaupallistaminen ei sekään lähde aivan tyhjästä liikkeelle, sillä Spinnovalla on yhteistyökumppanuuksia mm. vaatevalmistajista H&M:n ja Adidaksen kanssa, jälleenmyyjistä ECCOn kanssa, sellutuotannosta brasilialaisen selluyhtiö Suzanon kanssa ja tuotantolaitteissa Valmetin kanssa”, Wacker muistuttaa.

Wacker kertoo aiemmin sijoittaneensa lähinnä hyviin osingonmaksajiin, mutta Spinnovan kohdalla on turha osinkoja odottaa, eikä Wacker niitä yhtiöltä kaipaakaan.

”Spinnovan kohdalla on turha odottaa osinkoja vuosikausiin. Yhtiö satsaa nyt täysillä markkinoiden valloittamiseen ja kaikki kassaan jäävät eurot käytetään yhtiön kehittämiseen. Pidemmän päälle tämä tulee olemaan myös omistajan etu, koska osinko ei tunnetusti ole mitään ”ilmaista rahaa”, vaan se on pois yhtiön omista investoinneista.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös