Oma talous

Moni suomalainen jää ilman veronpalautusrahoja

Elokuussa maksetaan veronpalautuksia kahdelle miljoonalle veronmaksajalle.

Verohallinto kertoo tiedotteessaan, että siltä puuttuu edelleen tilinumero 48 000 henkilöltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia tiistaina 3. elokuuta.

Osa puuttuvista tilinumeroista on Verohallinnon mukaan nuorten, jotka eivät ole aiemmin saaneet veronpalautuksia. Tiistaina 27.7. on viimeinen päivä ilmoittaa oma tilinumero OmaVerossa elokuun veronpalautuksia varten.

”Erityisesti toivomme, että nuoret ja nuorten vanhemmat havahtuisivat tarkistamaan, löytyykö oma oikea tilinumero OmaVerosta. Näin välttyy veronpalautuspäivänä pettymykseltä”, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta sanoo.

Esimerkiksi viime vuonna 32 000 henkilöä sai veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, koska Verohallinnolla ei ollut henkilöiden tilinumeroita ajoissa tiedossa. Maksuosoituksena maksetun veronpalautuksen voi lunastaa Nordean konttoreista myöhemmin, mutta veronpalautuspäivänä ei rahoja vielä saa.

Tiistaina 3. elokuuta veronpalautuksia saa kaksi miljoonaa asiakasta yhteensä noin 990 miljoonaa euroa. Elokuu on nyt kolmatta vuotta peräkkäin kuukausi, jolloin Verohallinto maksaa veronpalautuksia isoimmalle joukolle henkilöasiakkaita.

Veronpalautukset eivät ole välttämättä tilillä heti veronpalautuspäivän aamuna, Verohallinto muistuttaa.

”Moni saattaa ihmetellä, miksi veronpalautukset eivät näy tilillä. Odottaa kannattaa rauhassa. Tänä vuonna nimittäin veronpalautukset tulevat maksuun vasta päivän aikana”, Villman kertoo.

Jos veronpalautuksia ei ole tullut tilille iltaan mennessä, todennäköisesti veronpalautusten maksupäivä on siirtynyt eteenpäin.

Verohallinnon mukaan kaikkien henkilöasiakkaiden viime vuoden verotus ei ole vielä valmistunut. Viimeisimmätkin saavat vuoden 2020 verotuspäätökset lokakuun loppuun mennessä. Täsmällistä vuonna 2021 maksettavien veronpalautusten kokonaismäärää ei siis Verohallinnolla vielä ole tiedossa.

”Arviomme mukaan maksamme veronpalautuksia vuoden 2021 aikana suurin piirtein saman määrän kuin viime vuonna. Koronatilanteella ei ole ollut juuri vaikutusta veronpalautusten kokonaismäärään”, johtava veroasiantuntija Sami Varonen Verohallinnosta kertoo.

Lue myös tämä: Tässä yleisimmät syyt, jos veronpalautusta ei tullut tänään tilille

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös