Yritysuutiset

Musti Groupin tuloskasvu ei kelvannut sijoittajille – osake sukeltaa

Musti Groupin osake lähti syöksyyn odotettua vaisumman tulosraportin vuoksi.

Musti ja Mirri -lemmikkieläintarvikeketjun omistava Musti Group jatkaa kovaa kasvua. Yhtiön liikevaihto nousi huhti-kesäkuussa 20 prosenttia edellisvuodesta lähes 89 miljoonaan euroon. Vertailukelpoinen konsernimyynti kasvoi 11.6 prosenttia.

Liikevaihtoa kasvatti erityisesti vertailukelpoisen myynnin kasvu kaikissa maissa sekä uusien asiakkaiden ja omien myymälöiden kasvava määrä.

Myymälämyynti kasvoi 23,8 prosenttia 59,9 miljoonaan euroon, ja sitä kasvattivat myymälöiden määrän kasvu sekä vertailukelpoisen myymälämyynnin vahva kasvu kaikissa maissa. Vertailukelpoinen myymälämyynti kasvoi 10,7 prosenttia. Vertailukaudella myymälämyynnin kasvuun vaikuttivat negatiivisesti koronaviruspandemiaan liittyvät rajoitukset.

Verkkokaupan myynti kasvoi 15,8 prosenttia 19,9 miljoonaan euroon. Verkkokaupan osuus vuosineljänneksen kokonaisliikevaihdosta oli 24,1 prosenttia. Vertailukaudella verkkokaupan myynnin kasvuun vaikutti positiivisesti myyntikanavan muutos verkkoon koronaviruspandemiaan liittyvien rajoitusten vuoksi.

Liikevoitto kasvoi 25,6 prosenttia 5,3 miljoonaan euroon, ja oli 6,4 prosenttia liikevaihdosta. Analyysitalo Inderes oli odottanut 7,2 miljoonan euron liikevoittoa, joten Mustin tuloskasvu oli pettymys.

Musti Groupin toimitusjohtaja David Rönnberg kertoo, että lemmikkivanhemmuustrendi on jatkunut edelleen vahvana, ja suotuisa koiranpentujen rekisteröintien kasvusuuntaus vahvistuu entisestään.

”Koiranpentuja rekisteröitiin Ruotsissa 16 prosenttia enemmän kesäkuussa 2021 kuin vuotta aiemmin, ja mikä tärkeämpää, Musti Groupin uusien koiranpentuasiakkaiden määrän kasvu jatkuu vahvempana kuin koskaan. Kesäkuussa 2021 saimme enemmän uusia koiranpentuasiakkaita kuin koskaan aiemmin, ja kasvua oli 33 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna”, Rönnberg toteaa.

Musti Group aikoo hyödyntää tätä vahvan markkinakehityksen sekä kasvun aikaa ja panostaa strategiansa mukaisesti myynnin kasvattamiseen saavuttaakseen enemmän uusia asiakkaita ja kehittääkseen houkuttelevuutta ja asiakasuskollisuutta edelleen kasvattavan lemmikkivanhempien ekosysteemin.

Rönnbergin mukaan kasvavaa asiakasmäärää palvelevan saumattoman ekosysteemin kehittäminen, omien ja eksklusiivisten tuotteiden valikoiman vahvistaminen sekä vauhdikas myymäläverkoston laajentaminen aiheuttavat lyhyellä aikavälillä lisäkuluja, mutta tukevat pitkän aikavälin kannattavuutta.

Musti Groupin osakkeeseen on ladattu kovat odotukset. Vaikka konserni jatkaa kasvua, ei se riittänyt sijoittajille. Osake on lähes 15 prosentin laskussa noin kello 15.40.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös