Kasvuosakkeet

Tokmanni kasvaa kannattavasti ja odotuksia nopeammin – pankilta ostosuositus

Handelsbanken antaa Tokmannin osakkeelle edelleen ostosuosituksen ja nosti osakkeen tavoitehintaa.

Halpakauppaketju Tokmanni julkisti toiselta vuosineljännekseltä vahvan tulosraportin, kun sekä liikevaihto että oikaistu liikevoitto löi analyytikoiden konsensusennusteet.

Huhti-kesäkuussa halpakauppaketjun liikevaihto kasvoi 5,4 prosenttia 302 miljoonaan euroon vertailukaudesta ja vertailukelpoisten myymälöiden liikevaihto kasvoi 4,4 prosenttia.

Vertailukelpoinen liikevoitto oli 32,3 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 30,6 miljoonaa. Analyytikoiden konsensusennuste oli 30 miljoonaa euroa.

Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoo, että erityisen hyvin myynti kehittyi puutarhan, kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin sekä pukeutumisen tuotteissa.

Erityisen vahvaa oli Tokmannin verkkokaupan kasvu.

”Asiakkaiden ostokäyttäytyminen on muuttunut normaalimpaan suuntaan. Asiakaskäynnit myymälöissämme kasvoivat toisella neljänneksellä 2,4 %, ja keskiostos kasvoi 1,5 %. Verkkokaupan myynti kasvoi toisella neljänneksellä 45,5 % (167,2 %)”, Rautiainen kertoo.

Kasvaneen liikevaihdon ja parantuneen myyntikatemarginaalin seurauksena Tokmannin tuloskehitys jatkui hyvänä toisella neljänneksellä, Rautiainen toteaa. Toisaalta panostukset myymälöiden kaupallisuuteen sekä tuotteiden hyllysaatavuuteen näkyivät neljänneksellä korkeampina henkilöstökuluina.

Tokmanni nosti koko vuotta 2021 arvioimaansa näkymää.

Uuden ohjeistuksen mukaan Tokmanni ennustaa liikevaihdon kasvua vuodelle 2021. Konsernin euromääräisen vertailukelpoisen liikevoiton Tokmanni ennustaa paranevan ja olevan 105–115 miljoonaa euroa.

Aiemmin yhtiö oli ennustanut ennustaa lievää liikevaihdon kasvua vuodelle 2021 ja vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän viime vuoden tasolla.

Tokmanni lunastaa nyt siihen kohdistuvia kasvuodotuksia, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Pankki odottaa Tokmannilta keskimäärin 6,1 prosentin myynnin kasvua vuosien 2021-2025 välillä.

”Tämä tekee yhtiöstä harvinaisen ja houkuttelevan kasvuosakkeen vaikealla vähittäiskaupan sektorilla. Lisäksi yhtiö on esitellyt aikeitaan kansainväliselle toiminnan laajentamiselle, kunhan pandemia väistyy”, Handelsbankenin analyytikko Nicklas Skogman arvioi.

Kesäkuun lopulla Tokmanni osti loput kaksi TEX-ketjun myymälää, kooltaan 3-4 kertaa tyypillisen Tokmannin myymälän koko. Tokmanni kokeilee näin ensimmäistä kertaa, kuinka suuret myymälät laajemmalla tuotevalikoimalla toimivat.

Handelsbanken on luottavainen Tokmannin pitkän ajan näkymiin, ja nosti yhtiön osakkeen tavoitehintaa sen mukaisesti 27,5 euroon aiemmasta 25,5 eurosta. Pankki antaa edelleen Tokmannin osakkeelle ostosuosituksen.

Analyysitalo Inderes antaa Tokmannin osakkeelle lisää-suosituksen 27 euron tavoitehinnalla.

Korjaus: Inderesin suositus ja tavoitehinta olivat virheellisiä. Tiedot korjattu 15.8.2021 kello 12.10.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös