Oma talous

5 taitoa, jotka meidän kannattaa oppia Warren Buffettilta

Warren Buffett on yksi maailman rikkaimmista ihmisistä ja kuuluisimmista sijoittajista. Nämä viisi elämän oppituntia kannattaa oppia Warren Buffettilta.

Kaikista miljardööreistä ja menestyneistä ihmisistä Warren Buffettin elämä tuntuu olevan ylivoimaisesti kiinnostavin.

Yksi maailman rikkaimmista ihmisistä elää edelleen talossa, jonka hän osti 50-luvulla, ja on tunnettu niukasta elämäntyylistään ja rakkaudestaan roskaruokaan. Buffett on tunnettu lukutoukka ja hän tietää, miten nauttia elämän pienistä asioista, kertoo Addicted2Success-sivusto.

Laita korvan taakse nämä viisi taitoa, jotka voimme oppia Warren Buffetilta.

1. Kiinnitä huomiota siihen, miten esität asian

Moni pitää Buffettia yhtenä suurimmista ajatusjohtajista ja hän on tunnettu inspiroivista puheistaan. Asiat eivät aina kuitenkaan olleet näin, sillä Buffet oli nuorena hyvin ujo. Hän valitsi yliopistossa kursseja sen mukaan, missä hänen ei tarvinnut esiintyä luokan edessä ja jo pelkkä ajatus puheen pitämisestä sai hänet oksentamaan. Lopulta hän löysi rohkeutensa, osallistui esiintymistaitokurssille ja otti vastaan opettajan työn, jossa hän hioi puheen pitämisen taitoja.

Warren Buffett on kertonut, että hänen yrityksen menestys johtuu osittain hänen esiintymistaidoistaan. Hän uskoo siihen, että ihmiset eivät voi seurata sinua, jos sinulla ei ole hyvät viestintätaidot.

Buffett arvostaa ottamaansa kurssia niin paljon, että hän on ripustanut kurssin todistuksen yliopistotutkintojen sijasta toimistonsa seinälle. Buffet paljastaa, että hän ei olisi uskaltanut pyytää elämänsä rakkautta avioliittoon, jos ei olisi käynyt kyseistä kurssia.

2. Seuraa oikeita ihmisiä

Jos haluat oikotien oppia asioita nopeammin tai saada tuloksia nopeammin, niin kannattaa löytää ympärilleen oikeita ihmisiä. Buffett kutsuu näitä ihmisiä ”High-grade people” (”korkealaatuisiksi ihmisiksi”). Voit imeä heiltä nopeammin taitoja ja erilaisia käyttäytymismalleja.

Yksi Buffetin oikotie menestykseen onkin maksaa tutoroinnista, sen sijaan että opiskelisit aihetta yksin. Kun palkkaat itsellesi opettajan, opit asioita nopeammin ja sitoudut näin myös paremmin oppimiseen.

3. Hio yksi taito täydelliseksi

Buffett on hyvä arvioimaan liiketoimintaa. Hän huomasi vuosia sitten, että hänellä oli emotionaalisen älykkyyden lisäksi ainutlaatuinen kyky arvioida investointimahdollisuuksia. Buffett päätti hioa tätä taitoa ja teki samalla miljoonien dollarien omaisuuden. Älä yritä olla hyvä kaikissa asioissa, vaan ole erinomainen yhdessä taidossa ja anna kaikkesi tälle taidolle.

4. Muuta tapaa, jolla näet takaiskut

Kaikki ihmiset tekevät virheitä, ja tulet todennäköisesti tekemään niitä paljon. Buffetin mukaan voit kuitenkin ohjelmoida mielesi niin, että näet takaiskuissa uusia mahdollisuuksia. Warren Buffett ja hänen isänsä olivat valtavan pettyneitä, kun hän ei päässyt sisään Harvardin yliopistoon, mutta Warren ei antanut tämän murtaa itseään.

Hän alkoi tutkimaan muita kouluja, kunnes huomasi, että yksi hänen roolimalleistaan, Benjamin Graham, opetti Columbian yliopistossa. Hänet pääsi kouluun sisään ja Graham opetti hänelle kaiken, mitä tiesi sijoittamisesta.

”Tiesin aina, että olisin rikas. En epäillyt sitä koskaan.” – Warren Buffett.

5. Kohtele kehoasi kuin unelmiesi autoa

Jos joku tarjoaisi sinulle maailman kalleimman auton yhdellä ehdolla, että et koskaan saa toista autoa – miten kohtelisit tätä autoa? Kohtelisit autoa todennäköisesti kuin perheenjäsentä.

Tämä mentaliteetti mielessä Buffet kehottaa sinua kohtelemaan kehoa ja mieltäsi samalla tavalla, kuin kohtelisit tätä autoa. Jos et pidä huolta kehosta ja mielestäsi nyt, se kostautuu myöhemmin.

Artikkeli on julkaistu SalkunRakentajassa aiemmin joulukuussa 2018.

Kommentoi
Ylös
>