Inderes kertoi perjantaina, että se suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa hakemista kaupankäynnin kohteeksi Helsingin pörssin First North -listalle.
Inderes kertoi perjantaina, että se suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa hakemista kaupankäynnin kohteeksi Helsingin pörssin First North -listalle.
Listautumisilmoitus ei tullut yllätyksenä, sillä yhtiö on jo aiemmin kertonut harkitsevansa listautumista.
Yhtiön First North -listautumisen tavoitteena on ensisijaisesti laajentaa sen omistajapohjaa Inderes-yhteisöön, joka koostuu Inderes-palveluiden aktiivisesta käyttäjäkunnasta, kerätä pääomaa sekä luoda paremmat edellytykset kasvuinvestointeihin; vahvistaa tunnettuutta sijoittaja-, pörssiyhtiö- ja rekrytointikohderyhmässä sekä selvittää mahdollisuuksia alentaa listautumiskynnystä kasvuyrittäjille standardoimalla listautumisprosessia yhdessä kumppanien kanssa.
Suunniteltu listautumisanti koostuisi yleisöannista Inderes-yhteisön jäsenille sekä henkilöstöannista. Nykyinen henkilöstö ei myy omistuksiaan listautumisen yhteydessä.
”Haluamme yhteisömme osakkaiksemme ja pyrimme toimimaan suunnannäyttäjänä uuden aikakauden osallistavan sijoittajaviestinnän käytäntöjen luomisessa. Samalla toivomme esimerkkimme rohkaisevan useampia kasvuyhtiöitä harkitsemaan pörssiä rahoituskanavana”, toteaa Inderesin hallituksen puheenjohtaja Kaj Hagros.
Hagrosin mukaan listautumista on kenties suotta mystifioitu Suomessa.
”Haluamme jakaa ketterän listautumisprosessimme opit muillekin pörssiä harkitseville”, Hagros jatkaa.
Inderesin toimitusjohtaja Mikael Rautanen kertoo, että yhtiö on tehnyt vuosien ajan kurinalaisesti töitä ollakseen valmiita ottamaan tämän askeleen.
”Omistuspohjan laajentaminen Inderesin yhteisöön listautumisen kautta on tässä vaiheessa meille hyvin luonteva ratkaisu, kun huomioidaan missä liiketoiminnassa olemme itse”, Rautanen toteaa.
Inderesin liikevaihdosta muodostuu pörssiyhtiöasiakkailta, joille tarjottavia päätuotealueita ovat analyysipalvelut, virtuaalitapahtumat sekä IR-ratkaisut. Yhtiö pitää keskeisimpänä kilpailuetunaan sen organisaation kykyä yhdistää ratkaisuissaan asiantuntijapalvelu, oma teknologia-alusta sekä jakelu sijoittajayhteisöön.
Sijoittajayhteisölle yhtiö tarjoaa palveluita, joiden avulla kehittyä paremmiksi sijoittajiksi, verkostoitua muiden sijoittajien kanssa sekä saada ajantasaista tietoa sijoituspäätösten tueksi.
Inderes on osannut hyödyntää liiketoiminnassaan Suomessa tapahtuneen kasvavan sijoitusinnostuksen. Kasvu on ollut vauhdikasta, mutta samalla myös kannattavaa.
Vuonna 2020 Inderesin liikevaihto kasvoi 76 prosenttia edellisvuodesta ja oli 8,7 miljoonaa euroa. Kasvua vauhditti etenkin Flik-konsernin hankkiminen yritysostolla. EBITA-liikevoitto kasvoi viime vuonna 96 prosenttia ja oli 1,7 miljoonaa euroa. Vuonna 2021 Inderes odottaa liikevaihdon nousevan jo 11,6–12,3 miljoonaan euroon ja EBITA-liikevoiton 2,1–2,6 miljoonaan euroon.
Inderesin strategian taloudellisena tavoitteena on ylläpitää 30–50 prosentin vuotuista liikevaihdon kasvuprosentin ja kannattavuuden yhteissummaa markkinasyklistä riippumatta.
Yhtiö suunnittelee noin kuuden miljoonan euron osakeantia, joka koostuu henkilöstöannista sekä yleisöannista. Annin erikoisuus on, että yleisöantiin osallistuminen edellyttää Inderesin analyysipalvelun Free- tai Premium-jäsenyyttä. Inderesin sijoittajayhteisöön kuuluu tällä hetkellä yli 64 000 jäsentä.
Yllä olevalla videolla on Inderesin toimitusjohtajan, Mikael Rautasen haastattelu ja esitys Pörssisijoittajan viikko -tapahtumassa.