Kasvuosakkeet

Pankilta ostosuositus ruotsalaiselle monialayhtiölle

Husqvarnalla on edessään pitkä kasvun kausi, uskoo Danske Bankin analyytikko.

Husqvarna on poikkeuksellisen vanha monialayritys, jonka ensimmäinen tehdas perustettiin jo vuonna 1689. Nykyään ruotsalaisyhtiö valmistaa metsä- ja puutarhakoneita. Lisäksi Electrolux käyttää Husqvarnaa tuotemerkkinään kodinkoneissa, ja Husqvarna-moottoripyöriä valmistetaan KTM:n kanssa samassa tehtaassa. Yhtiö on listattu Tukholman pörssiin.

Viime vuoden lopulla yhtiö esitteli käänteentekevän pyrkimyksen menestyä kannattavalla liiketoiminnalla ammattimaisissa robottiruohonleikkureissa. Tämän segmentin arvioidaan olevan vähintään samankokoinen kuin Husqvarnan kuluttajamarkkinan ja sen pitäisi olla kannattavampaa ja vähemmän epävakaata.

Yhtiöllä on myynnissä jo useita ammattilaiskäyttöön tarkoitettuja robottiruohonleikkureita. Niiden ominaisuuksia ovat etäohjaus, seuranta ja täydellinen leikkurin hallinta älypuhelimella, GPS-avusteinen navigointi sekä sääajastin.

Yhtiön tuloskunto on ollut viime vuosina selvästi nousujohteinen. Kun vuonna 2018 osakekohtainen tulos oli 2,1 kruunua, nousi se viime vuonna jo lähes 4,4 kruunuun. Analyytikoiden konsensusennusteen mukaan osakekohtainen tulos kipuaa tänä vuonna lähes 6,8 kruunuun.

Danske Bank uskoo, että Husqvarnalla on edessään pitkä kasvun kausi.

”Vahvan kasvun vuonna 2021 ei pitäisi estää kasvua vuonna 2022, koska vuosi 2021 verrattuna vuoteen 2019 heijastaa yrityksen tavoitteiden mukaista kasvua. Uskomme, että korkeampaa marginaalitavoitetta ei voida sulkea pois, kun kannattavampia segmenttejä laajennetaan jatkuvasti”, toteaa pankin aamukatsauksessa analyytikko Björn Enarson.

Enarsonin mukaan Husqvarnan nykyinen vähintään 10 prosentin liikevoittotavoite tullaan tarkistamaan neljännen vuosineljänneksen pääomamarkkinapäivässä.

”Emme sulje pois pitkän aikavälin 15 %:n tavoitetta, joka tukisi strategiaa laajentaa kannattavimpia segmenttejä ja siirtyä erittäin kannattaviin ammattisegmentteihin.”

Yhtiön hankintatilanne on vaikeaa, mutta vähemmän vaikea kuin verrokeilla. Lisäksi loppuvuotta Husqvarna hyödyntää varastojen rakentamiseen ennen vuoden 2022 kevätkautta.

Danske Bank nostaa Husqvarnan ennusteitaan vuodelle 2021 kolmella prosentilla ja tarkistaa 12 kuukauden tavoitehinnan sen mukaisesti.

”P/E ja EV/EBIT –arvostuskertoimet ovat vain hieman 10 vuoden keskiarvoa edellä paremmista kasvunäkymistä ja parantuneista tuottoindikaattoreista huolimatta ja selkeästi alle verrokkien”, Enarson toteaa.

Danske Bankin suositus Husqvarnan osakkeelle on osta ja osakkeen tavoitehinta on 140 kruunua. Osakkeen viimeisin kurssinoteeraus on 117 kruunua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös