Netumin IR-sivut

Netum Group ostaa tiedolla johtamisen ja digitalisaation asiantuntijayrityksen Cerion Solutions Oy:n

Netum Group ostaa tiedolla johtamisen ja digitalisaation asiantuntijayrityksen Cerion Solutions Oy:n.

Netum Group Oyj on tänään 1.10.2021 allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa 100 prosenttia Cerion Solutions Oy:sta. Myyjä on Cerion Oy.

Yritysoston myötä Netum vahvistaa tiedolla johtamisen osaamistaan ja digikehitysresurssejaan sekä jalansijaansa Turun talousalueella. 

”Kesäkuisen listautumisemme jälkeen olemme edenneet vauhdikkaasti. Vahvan orgaanisen kasvun lisäksi tavoitteenamme on kasvaa myös yritysostojen kautta, ja Cerion Solutionsin osto on ensimmäinen askel tällä tiellä. Yritysosto tukee tavoitettamme vahvistaa tarjoomaamme ja laajentaa asiakaskuntaamme erityisesti yrityssektorilla, kunnissa ja korkeakouluissa.

Olemme iloisia siitä, että yhtiöidemme toimintatavat ja yrityskulttuurit ovat samankaltaisia: molemmat yhtiöt ovat erittäin kasvuhakuisia, ja meillä on hyvä yhteisymmärrys kannattavuustason merkityksestä. Cerion Solutionsin työntekijät ovat erittäin osaavia datan ja analytiikan sekä digitalisaation ammattilaisia, ja haluankin toivottaa Cerion Solutionsin kaikki työntekijät erittäin lämpimästi tervetulleiksi mukaan netumilaisten kasvavaan joukkoon”, toteaa Matti Mujunen, Netumin toimitusjohtaja.

Vuonna 2004 perustettu Cerion Solutions on tiedolla johtamisen ja digitalisaation asiantuntijayritys, joka tarjoaa tietovarasto- ja analytiikkaratkaisuja sekä rakentaa asiakaskohtaisia ratkaisuja liiketoimintaprosessien digitalisointiin. Lisäksi yhtiö tarjoaa tuki- ja ylläpitopalveluita. Yhtiön toimitilat sijaitsevat Turussa, ja sillä on 38 työntekijää. Yhtiön liikevaihto tammi–elokuussa 2021 oli 3,0 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 42 % vertailukaudesta. Liikevoitto oli 0,7 miljoonaa euroa eli noin 24 prosenttia liikevaihdosta. Koko vuoden 2021 liikevaihdon arvioidaan olevan 4,2 miljoonaa euroa ja liikevoiton 0,8 miljoonaa euroa (noin 19 % liikevaihdosta). Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 3,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,5 miljoonaa euroa eli noin 14 prosenttia liikevaihdosta. Tilikauden tulos oli 0,4 miljoonaa euroa.

”On hienoa, että Cerion Solutionsille saatiin uusi vahva omistaja, joka avaa yhtiölle, yhtiön asiakkaille sekä yhtiön henkilöstölle uusia mahdollisuuksia. Cerion Solutionsin kannattavuus on hyvällä tasolla, ja loppuvuoden näkymät ovat hyvät. Netum on kannattavasti kasvava listayhtiö, jonka osana Cerion Solutionsin kyky kilpailla ja toimittaa suurempia kokonaisuuksia paranee merkittävästi, ja yhtiön osaamisen ja ratkaisuiden tunnettuus lisääntyy. Olen vakuuttunut, että yhdessä pystymme palvelemaan asiakkaitamme jatkossa entistä paremmin”, kommentoi Altti Raali, Cerion Solutionsin toimitusjohtaja.

Netum Group Oyj hankkii yritysoston myötä 100 % Cerion Solutionsin osakekannasta. Yritysoston nettovelaton kauppahinta on 6,0 miljoonaa euroa, ja se maksetaan käteisellä. Lisäksi maksetaan mahdollinen lisäkauppahinta, joka on enintään 1,1 miljoonaa euroa. Cerion Solutionsin EBIT-tavoitteeseen sidotun lisäkauppahinnan laskentajakso on 1.10.2021–30.6.2022.

Yritysostolla arvioidaan olevan noin 1,1 miljoonan euron positiivinen vaikutus Netum Groupin liikevaihtoon ja noin 0,2 miljoonan euron positiivinen vaikutus oikaistuun EBITAan vuonna 2021. Netum Groupin ohjeistus vuodelle 2021 pysyy ennallaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös