Yritysuutiset

Nightingale Health sai CE-merkinnän kotitestauspakkaukselleen

Verianalyysipalveluja tarjoava Nightingale Health on saanut CE merkinnän kotitestauspakkaukselleen, jota se käyttää kotitestiratkaisussaan.

Kotitestauspakkaus on CE merkitty in vitro -diagnostikkaan tarkoitettuna lääkinnällisenä laitteena, ja CE merkintä kattaa pakkauksen, verenkeräykseen käytettävät välineet sekä käyttöohjeet.

Nightingale on aikaisemmin toimittanut kotitestauspakkausta kotitestipilotissaan laitteen valmistajan CE merkitsemänä. Nyt Nightingalen rekisteröimä CE merkintä mahdollistaa, että Nightingale voi itsenäisemmin ja nopeammin skaalata kotitestauspalveluaan kansainvälisesti eri markkinoille.

Saatu CE merkintä tarkoittaa, että Nightingale voi tehdä muutoksia tuotteeseen joustavan prosessin mukaisesti, mikä mahdollistaa eri markkinoiden ja kumppaneiden vaatimusten huomioimisen.

“Oma CE merkintä kotitestauspakkaukselle on merkittävä osa kotitestauspalvelun kansainvälistä laajentumissuunnitelmaa, sillä lisäämällä kontrollia tuotteeseen voimme mukautua paikallisiin vaatimuksiin ja päästä siten markkinoille nopeasti. CE merkinnän hakeminen on ollut jatke systemaattiselle laatustrategiallemme, jolla varmistamme, että tuotteemme ja palvelumme vastaavat aina korkeimpia laatuvaatimuksia”, kertoo Teemu Suna, Nightingalen toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Nightingalen pitkän aikavälin strategia on tuoda kehittämäänsä verianalyysiteknologiaan perustuvia ennaltaehkäisevän terveyden palveluja kansainvälisesti kuluttajien saataville.

Yhtiön mukaan kyvykkyys korkealaatuiseen kotona tapahtuvaan verenkeräykseen on strateginen elementti, joka mahdollistaa palveluiden tarjoamisen sekä Nightingalen kuluttaja-asiakkaille että kumppaneille maailmanlaajuisesti. Siksi vahva kumppanuus ja sijoitus yhteen maailman johtavista verenkeräyslaitteiden valmistajista on merkittävä strateginen saavutus, Nightingale hehkuttaa.

Vaikka Nightingalen itse rekisteröimä CE merkintä on positiivinen askel kohti kotitestiin pohjautuvan palvelun lanseerausta, sen vaikutus yhtiön sijoitustarinaan kokonaisuutena on rajallinen. Näin arvioi Inderesin analyytikko Antti Luiro.

”Mielestämme Nightingalen tarinan etenemisen kannalta keskeisintä on rakentaa nykyisien kumppanisopimuksien pohjalta kasvavaa liiketoimintaa, validoida asiakaskysyntä rakenteilla oleville ennaltaehkäisevän terveydenhuollon palveluille ja solmia uusia suuren mittakaavan liiketoimintaan tähtääviä kansainvälisiä kumppanisopimuksia. Näihin askeliin saamme hiljalleen lisää näkyvyyttä lähivuosien kuluessa”, Luiro toteaa.

Nightingale Health listautui Helsingin pörssiin tämän vuoden maaliskuussa.

Viimeisimmällä tilikaudella yhtiö teki 1,6 miljoonan euron liikevaihdolla 3,4 miljoonan euron liiketappion.

Inderes odottaa Nightingalen liikevaihdon kasvavan tänä vuonna 2,1 miljoonaan euroon ja ensi vuonna 2,9 miljoonaan euroon. Oikaistu liikevoitto pysyy kuitenkin Inderesin ennusteessa tänä vuonna 5,3 miljoonaa euroa miinuksella ja ensi vuonna 7,1 miljoonaa euroa miinuksella.

Lue myös tämä: Verianalyysiyhtiö Nightingale Health laajentaa yhteistyötä verenkeräyslaitteiden valmistajan kanssa – aikoo tuoda analyysit kuluttajille koteihin

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös