Yritysuutiset

Finnairilla matkustajia 158 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten

Erityisesti lyhyempien reittien matkustajaliikenneluvut paranivat selvästi syyskuussa.

Finnair kuljetti syyskuussa 298 200 matkustajaa eli yli 158 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 syyskuussa. Syyskuun 2021 matkustajamäärä oli 11,9 prosenttia enemmän kuin kuukausi sitten. 

Koronan vaikutukset ja useiden valtioiden asettamat tiukat matkustusrajoitukset vaikuttivat edelleen kaikkiin matkustajaliitännäisiin liikennelukuihin, mikä näkyi erityisesti Pohjois-Amerikan sekä Aasian luvuissa.

Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna kasvoi syyskuussa 151 prosenttia vertailukaudesta ja 12,9 prosnettia edeltäneestä kuukaudesta. 

Finnair operoi päivittäin keskimäärin 144 lentoa, mikä oli 73,5 prosenttia enemmän verrattuna vuoden 2020 syyskuuhun ja 13,4 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2021. Erot kapasiteettilukujen välillä verrattuna vuoden 2020 syyskuuhun selittyvät keskimäärin pidemmillä operoiduilla lennoilla sekä suuremmilla operoiduilla lentokoneilla.

Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 220 prosenttia vertailukaudesta ja 8,9 prosenttia edeltäneestä kuukaudesta. Matkustajakäyttöaste kasvoi 8,7 prosenttiyksikköä vertailukaudesta 40,5 prosenttiin, mutta laski 1,5 prosenttiyksikköä edeltäneestä kuukaudesta.

Aasian-liikenteen tarjonta kasvoi vertailukaudesta 20,9 prosenttia, Euroopan-liikenteen 179,6 prosenttia ja kotimaanliikenteen 25,2 prosenttia.

Aasian ja Pohjois-Amerikan matkustajakäyttöasteet ovat vielä alhaisia. Aasian liikenteessä se oli syyskuussa 19,4 prosenttia ja Pohjois-Amerikan-liikenteen 16,1 prosenttia, mutta niitä tukivat erittäin vahvat rahtioperaatiot sekä korkea rahdin käyttöaste. Euroopan-liikenteen matkustajakäyttöaste oli 65,5 prosenttia ja kotimaanliikenteen 70,7 prosenttia.  

Rahdin kysyntä oli poikkeuksellisen vahvaa syyskuussa. Sen vuoksi kokonaisrahti- ja postitonnit kasvoivat 139 prosenttia vertailukaudesta ja 46 prosenttia edeltäneestä kuukaudesta. Myös rahtiliikenteen kokonaiskäyttöaste pysyi korkealla tasolla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös