Yritysuutiset

Verianalyysiyhtiö Nightingale Health laajentaa yhteistyötä verenkeräyslaitteiden valmistajan kanssa – aikoo tuoda analyysit kuluttajille koteihin

Nightingale Health aikoo tuoda suoraan kuluttajien käyttöön verianalyysiin perustuvan ennaltaehkäisevän kotitestin.

Vastikään listautunut Nightingale Health ja amerikkalainen Weavr Health ovat solmineet strategisen kumppanuuden laajentamalla jakelusopimustaan uusilla kaupallisilla ehdoilla. Samassa yhteydessä Nightingale on sopinut myös vähemmistösijoituksesta Weavriin.

Weavr valmistaa Velvet-verenkeräyslaitetta, jota Nightingale hyödyntää vuoden 2021 toisen kvartaalin aikana lanseeraamassaan kotitestipilotissa. Solmittu strateginen kumppanuus mahdollistaa Nightingalen kotitestin kansainvälisen skaalautuvuuden.

Nightingalen pitkän aikavälin strategia on tuoda kehittämäänsä verianalyysiteknologiaan perustuvia ennaltaehkäisevän terveyden palveluja kansainvälisesti kuluttajien saataville.

Yhtiön mukaan kyvykkyys korkealaatuiseen kotona tapahtuvaan verenkeräykseen on strateginen elementti, joka mahdollistaa palveluiden tarjoamisen sekä Nightingalen kuluttaja-asiakkaille että kumppaneille maailmanlaajuisesti. Siksi vahva kumppanuus ja sijoitus yhteen maailman johtavista verenkeräyslaitteiden valmistajista on merkittävä strateginen saavutus, Nightingale hehkuttaa.

Osana strategista kumppanuutta solmitut kaupalliset ehdot sisältävät uudistetun hinnoittelun sekä ehdot kansainvälisestä saatavuudesta, kehittämisestä, tuotantokapasiteetista sekä toimitusajoista Velvet-verenkeräyslaitteelle, ja sovittujen ehtojen myötä Nightingale voi merkittävästi kiihdyttää kotitestinsä kaupallistamista.

Yhtiö arvioi kotitestin nopean kaupallistamisen pitkäaikaisen vaikutuksen olevan merkittävä, sillä Velvet-verenkeräyslaitteen avulla Nightingale voi tuoda verianalyysiteknologiansa edut ihmisten koteihin, ilman että heidän tarvitsee vierailla laboratoriossa.

Sopimuksella Nightingale on myös varmistanut Weavrin teknologian pitkäaikaisen saatavuuden sopimalla käyttöoikeuksista Weavrin suojattuun teknologiaan.

Osana strategista kumppanuutta ja uudistettuja kaupallisia ehtoja, Nightingale sijoitti noin 3,5 miljoonaa euroa Weavriin vaihtovelkakirjalainan muodossa.

Velvet-verenkeräyslaite on suunniteltu siten, että kuka tahansa voi ottaa helposti korkealaatuisen verinäytteen missä tahansa. Verenkeräyslaite kerää 180 mikrolitran kokoverinäytteen, josta laite erittelee punasolut ja plasman. Näytteet säilyvät huoneenlämmössä stabiilina jopa 28 päivää, mikä mahdollistaa joustavan logistiikan ja kansainvälisesti skaalautuvan edistyksellisen terveys- ja hyvinvointipalvelun, kun verenkeräysteknologia yhdistetään Nightingalen kehittämään verianalyysiteknologiaan.

”Strateginen kumppanuus Weavrin kanssa mahdollistaa vastaamisen nopeasti kasvavaan ennaltaehkäisevän terveyden maailmanlaajuiseen megatrendiin sekä kuluttajamarkkinassa että yritysten välisessä liiketoiminnassa”, Teemu Suna, Nightingalen toimitusjohtaja ja perustaja kertoo.

Sunan mukaan Nightingalen teknologian edut yhdistettynä Velvet-verenkeräyslaitteen kanssa vievät kotitestauksen uudelle aikakaudelle.

”Mikään muu teknologia markkinoilla ei pysty tarjoamaan vastaavaa kokonaisvaltaista terveysnäkymää yhdestä kotona otetusta verinäytteestä”, Suna kertoo.

Nightingale listautui First North -listalle maaliskuun lopussa 6,75 euron merkintähinnalla. Sen jälkeen yhtiön osakekurssi on laskenut vajaaseen 5,7 euroon. Yhtiön pörssitaival alkoi synkästi, kun osakkeen hinta syöksyi lähes 24 prosenttia ensimmäisenä pörssipäivänä 19.3.

Lue myös tämä: Nightingale Health laajentaa Japaniin

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös