Yritysuutiset

Nightingale Health laajentaa Japaniin

Nightingale Health on solminut terveys- ja hyvinvointipalveluiden myyntiä koskevan sopimuksen Japanissa.

Nightingale Health Japan KK, Nightingale Health Oyj:n kokonaan omistama tytäryhtiö ja Welltus Inc. ovat solmineet palvelusopimuksen myydäkseen terveys- ja hyvinvointipalveluja Japanissa. Welltus on Mitsui & Co:n kokonaan omistama tytäryhtiö.

Sopimuksen myötä Mitsui tulee tytäryhtiönsä Welltuksen kautta myymään palveluita, jotka hyödyntävät Nightingalen verianalyysiteknologiaa. Welltus rakentaa hyvinvointiin ja ennaltaehkäisyyn liittyvää alustaa Japanissa, jonka tavoitteena on myötävaikuttaa terveemmän yhteiskunnan rakentamiseen sekä olla mukana ratkaisemassa Japanin terveydenhuollon kasvavien kustannusten ongelmaa.

Nightingale ja Mitsui ilmoittivat vuonna 2019 strategisesta kumppanuudesta ja Mitsuin sijoituksesta Nightingaleen. Palvelusopimuksen solmiminen toteuttaa osapuolten strategiaa toimia yhdessä Japanin markkinoilla.

Palvelusopimus on luonteeltaan puitesopimus, jonka perusteella osapuolet tulevat lanseeraamaan useita uusia terveys- ja hyvinvointipalveluja Japanissa.

Nightingalen rooli yhteistyössä on tarjota sen verianalyysiteknologia sekä kyky tunnistaa kokonaisvaltaisesti sairastumisriskejä, kun Mitsuin ja sen tytäryhtiön roolina on myydä ja markkinoida palveluita. Osapuolet jakavat näiden palveluiden myynnistä kertyvän liikevaihdon.

Palvelusopimukseen perustuva ensimmäinen palvelu lanseerataan vuoden 2021 toisen kvartaalin aikana. Nightingale odottaa palvelusopimuksen alkavan tuottamaan yhtiölle liikevaihtoa vuoden 2021 toisen vuosipuoliskon aikana. 

Palvelu tulee tarjoamaan kuluttajille tietoa elintapasairauksiin liittyvistä sairastumisriskeistä, ja sen tavoitteena on motivoida kuluttajia ryhtymään toimiin sairastumisriskien vähentämiseksi. Palvelu tulee ensimmäisessä vaiheessa saataville valittujen ennaltaehkäiseviä terveystarkastuksia tarjoavien klinikoiden kautta.

Nightingale katsoo palvelusopimuksen olevan merkittävä askel sen terveystietoalustan kaupallistamisessa.

Teemu Suna, Nightingalen toimitusjohtaja ja perustaja kertoo, että Japanissa asuu noin 126 miljoonan ihmistä ja sen terveydenhuoltojärjestelmä on yksi maailman edistyksellisimmistä. Yhtiö näkee Japanin markkinassa merkittävän potentiaalin, ja se on ollut osa strategiaa jo pitkään.

”Käynnistettyämme onnistuneesti Tokion laboratoriomme toiminnan, olemme todella innoissamme seuraavasta askeleesta, joka on ensimmäisen Nightingale palvelun lanseeraaminen japanilaisille asiakkaille”, Suna toteaa.

Aiemmin tässä kuussa Nightingale kertoi aloittaneensa yhteistyön suomalaisen Terveystalon kanssa. Yhteistyön myötä Terveystalo alkaa hyödyntää uusien hyvinvointipalveluidensa kehittämisessä Nightingalen verianalyysiteknologiaa, jolla on tarkoitus mitata elimistöstä hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä ennaltaehkäisyn tarpeita.

Uudet avaukset ovat Nightingalelle tarpeen, sillä viimeisimmällä tilikaudella yhtiö teki 1,6 miljoonan euron liikevaihdolla 3,4 miljoonan euron liiketappion. Sijoittajat kuitenkin odottavat yhtiön terveysteknologiasta kovaa kasvua tulevina vuosina, sillä yhtiön listautumishinnalla sen P/S-kerroin oli yli 280x. Hintaan on siis leivottu kovia odotuksia.

Nightingale Health listautui Helsingin pörssiin tämän vuoden maaliskuussa.

Yhtiön osakekurssi on Helsingin pörssissä nousussa lähes kahdeksan prosenttia sopimuksen julkistamisen jälkeen.

Kommentoi
Ylös
>