Yritysuutiset

Caverionin tehostamistoimet purevat – ylitti tulosodotukset selvästi

Korona rasittaa edelleen Caverionin myyntiä, mutta tehostamistoimet ovat nostaneet kannattavuutta odotettua enemmän.

Kiinteistötekniikan ja teollisuuden palveluita tarjoavan Caverionin liikevaihto laski tammi-maaliskuussa 515 miljoonaan euroon edellisvuoden 542 miljoonasta eurosta. Myös tilauskanta on laskussa, sillä se laski 8,0 prosenttia 1627 miljoonaan euroon.

Tuloskehitys oli alkuvuonna kuitenkin vahvaa. Oikaistu ebita-tulos nousi 16,4 miljoonaan euroon edellisvuoden 12,1 miljoonasta. Kasvu ylitti analyytikoiden 12 miljoonan euron konsensusodotuksen.

Koronapandemia rasittaa edelleen Caverionin myyntiä.

Caverionin väliaikainen toimitusjohtaja Mats Paulsson kertoo, että koronapandemian kolmas aalto käynnistyi ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, mikä vaikutti Caverionin toimintoihin edelleen muutaman edellisen vuosineljänneksen mukaisesti.

”Pandemia on vaikuttanut varsinkin liikevaihtomme tasoon”, Paulsson toteaa.

Palveluiden tilauskanta kasvoi edelleen, mutta taantuma ja Caverionin valikoivampi lähestymistapa projektien tarjouskilpailuissa vaikuttivat heikentävästi projektiliiketoiminnan tilauskantaan, toimitusjohtaja toteaa.

Caverion on kuitenkin onnistunut tehostamaan toimintaansa.

”Olen kuitenkin tyytyväinen, että olemme oppineet toimimaan yhä paremmin vaikeissa olosuhteissa. Liikevaihdon laskusta huolimatta, kannattavuutemme parani selvästi tehokkuus- ja tuottavuusparannustemme avustamina ensimmäisellä vuosineljänneksellä edellisvuoteen verrattuna”, Paulsson toteaa.

Viime vuoden neljännellä vuosineljänneksellä toteutetuilla uudelleenjärjestelyillä oli myönteinen vaikutus Caverionin kustannustasoon, ja kokonaisvaikutukset ovat nähtävissä myöhemmin vuoden aikana, Paulsson kertoo.

Molemmat liiketoimintayksiköt ja kaikki divisioonat, Suomea ja Itävaltaa lukuun ottamatta, paransivat kannattavuuttaan.

Caverion odottaa, että talousympäristö on edelleen haastava vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, mikä vaikuttaa negatiivisesti yleiseen kysyntään ja hinnoitteluun. Yhtiö odottaa markkinakysynnän vähitellen lisääntyvän vuoden toisesta vuosipuoliskosta alkaen. Tässä perusskenaariossa oletetaan, että käynnissä olevat koronarokotusohjelmat toteutetaan onnistuneesti ja että vuonna 2021 ei ilmene olennaisia, ennakoimattomia negatiivisia yllätyksiä.

Yhtiön mukaan liiketoiminnan volyymi ja uusien tilausten määrä ovat tärkeitä tekijöitä Caverionin suorituksen kannalta vuonna 2021. Ei myöskään voida sulkea pois negatiivista skenaariota, jonka mukaan koronapandemia jatkuu pidempään kuin tällä hetkellä ennakoidaan, yhtiö varoittaa.

Toisaalta suuri osa Caverionin palveluista on kuitenkin erittäin tärkeitä kriittisten palveluiden ja infrastruktuurin toiminnan kannalta. Näitä ovat Caverionin mukaan energia- ja liikenneinfrastruktuurin, sairaaloiden, lääketehtaiden, ruokateollisuuden, kaupan ja logistiikan sekä julkisen sektorin käyttämien toimitilojen ja palveluiden jatkuvan toimivuuden varmistaminen. Merkittävä osa näistä palveluista on suoritettava myös taantuman aikana.

Caverion ei anna vielä arviota koko vuoden tuloksesta.

Caverionin osake nousi Helsingin pörssissä tänään 7,8 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös