Yritysuutiset

Nightingale Health yhteistyöhön Terveystalon kanssa – osake pomppasi

Yhteistyösopimuksella Terveystalo saa yksinoikeuden toimia Nightingalen yksityisen terveydenhuollon kumppanina Suomessa

Vastikään listautunut Nightingale Health ja Suomen Terveystalo ovat solmineet strategisen yhteistyösopimuksen. Nightingale on terveysteknologiayritys, joka on kehittänyt verianalyysin tunnistamaan sairastumisriskejä ajoissa. 

Yhteistyön myötä Terveystalo alkaa hyödyntää uusien hyvinvointipalveluidensa kehittämisessä Nightingalen verianalyysiteknologiaa, jolla on tarkoitus mitata elimistöstä hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä ennaltaehkäisyn tarpeita.

Yhteistyön pohjalta rakennetaan uutta tilauspohjaista palvelua, jota voi käyttää Terveystalon sovelluksen kautta. Uusi palvelu lanseerataan kaikille Terveystalon asiakkaille syksyllä 2021.

Allekirjoittamalla kumppanuussopimuksen vakiintuneen terveydenhuollon palveluntarjoajan kanssa Nightingale on saavuttanut yhden sen lyhyen aikavälin liiketoiminnan tavoitteista.

Yhteistyösopimus on luonteeltaan puitesopimus, jonka mukaisesti Nightingale ja Terveystalo kehittävät uusia kuluttajapalveluita ja Terveystalo hankkii Nightingalelta sen terveystietoalustaan liittyviä palveluita tarjottavaksi kuluttajille.

Kumppanuuden tavoitteena on tarjota ihmisille uudenlaista terveystietoa, joka tukee ja motivoi elintapojen muutoksessa, tarjoten näin mahdollisuuden parempaan elintapasairauksien ennaltaehkäisyyn. Yhteistyösopimus sisältää mahdollisuuden myös Nightingalen kotinäytteenottoon liittyvän kyvykkyyden hyödyntämiseen.

Yhdessä kehitettävissä kuluttajapalveluissa tullaan yhdistämään Nightingalen terveystietoalustan tuottamat terveystiedot Terveystalon tarjoamiin hyvinvoinnin palveluihin, ja osapuolet jakavat näiden palveluiden myynnistä kertyvän liikevaihdon.

Yhteistyösopimuksella Terveystalo saa yksinoikeuden toimia Nightingalen yksityisen terveydenhuollon kumppanina Suomessa ja Terveystalo sitoutuu tarjoamaan palvelua asiakkailleen.

Ensimmäinen versio palvelusta tulee sisältämään digitaalisen elintapavalmennuksen kokonaisuuden, työkaluja oman hyvinvoinnin lisäämiseen ja Nightingalen teknologialla tehtävät säännölliset mittaukset, jotka kannustavat elintapojen muuttamisessa.

Yhteistyösopimus on voimassa vähintään vuoden 2025 loppuun saakka, mikäli osapuolet saavuttavat yhteistyön aikana määrittelemänsä tavoitteet kesäkuuhun 2023 mennessä. Yhteistyösopimus sisältää myös mahdollisuuden laajentaa yhteistyötä muihin Pohjoismaihin ja Baltiaan.

Nightingale katsoo yhteistyösopimuksen olevan erittäin merkittävä askel sen terveystietoalustan kaupallistamisessa.

Teemu Suna, Nightingalen toimitusjohtaja ja perustaja kertoo, että yhteistyö Terveystalon kanssa on tärkeä askel missiomme toteuttamisessa.

”Tavoitteenamme on tukea terveydenhuollon palveluntarjoajia siinä, että he voivat tarjota asiakkailleen entistä parempaa ennaltaehkäisevää terveystietoa ja motivoida asiakkaita kohti terveempää elämää”, Suna toteaa.

Nightingale tarvitsee keinoja liikevaihdon kasvattamiseen, sillä viimeisimmällä tilikaudella yhtiö teki 1,6 miljoonan euron liikevaihdolla 3,4 miljoonan euron liiketappion. Sijoittajat kuitenkin odottavat yhtiön terveysteknologiasta kovaa kasvua tulevina vuosina, sillä yhtiön listautumishinnalla sen P/S-kerroin oli yli 280x. Hintaan on siis leivottu kovia odotuksia.

Nightingalen osake on Helsingin pörssissä nousussa noin 7,5 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>