Yritysuutiset

Kempower toimittaa sähköbussien pikalatausteknologiaa Ruotsiin

Kempower on sopinut sähköbussien pikalatausratkaisujen toimittamisesta Keolis Sweden AB:lle Göteborgiin, Ruotsiin.

Toimitus sisältää noin 70 pikalaturia, käsittäen sekä Kempower S-, että Kempower C-sarjan pikalatausteknologiaa.

Ruotsissa linja-autoliikenne sähköistyy nopeasti ja Göteborg on lyhyessä ajassa jo viides kaupunki Ruotsissa, minne Kempower toimittaa bussien pikalatausteknologiaa.

Ruotsalainen joukkoliikenteen palveluntarjoaja Västtrafik jatkaa investointejaan sähköbusseihin tavoitteenaan rakentaa houkuttelevia kaupunkeja ja sähköistää koko Göteborgin kaupungin liikenne vuoteen 2030 mennessä.

Wennström Sweden rakentaa Kempowerin pikalatausratkaisuilla varustetut linja-autovarikot vuoden 2022 aikana ja yhteensä 60 uutta sähköbussia aloittaa liikennöinnin vuoden loppuun mennessä. Västtrafikin linja-autovarikkoa operoi Keolis Sweden, joka on osa yhtä maailman suurimmista joukkoliikenteen toimijoista, ja joka liikennöi Göteborgin keskustan julkista liikennettä.

”Wennströmin ja Kempowerin yhteistyön kautta meillä on luotettava pohjoismainen toimittaja, joka on pikalataukseen liittyvän teknologian ja ohjelmistojen edelläkävijä. Kuormantasausjärjestelmä oli ratkaiseva tekijä latauslaitteiston valinnassa, sillä se mahdollistaa latauksen sujuvan optimoinnin suhteessa käytettävissä olevaan tehoon,” sanoo Joacim Törnqvist, sähköajoneuvoasiantuntija Keolisilta.

”Olemme iloisia saadessamme olla mukana sähköistämässä Ruotsin joukkoliikennettä tämän pohjoismaisen yhteistyön kautta. Ruotsissa linja-autoliikenne sähköistyy nopeasti ja Göteborg on lyhyessä ajassa jo viides kaupunki Ruotsissa, minne toimitamme bussien pikalatausteknologiaa,” kertoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Kempower listautui Helsingin pörssiin viime joulukuussa. Listautuminen oli odotettu menestys. Suomalaisten ja kansainvälisten sijoittajien kysyntä oli listautumisannissa erittäin vahvaa, ja anti ylimerkittiin moninkertaisesti.

Yleisöannissa vastaanotettiin merkinnät yli 34 000 sijoittajalta. Kempowerin osakkeenomistajien määrä nousi listautumisannin myötä noin 34 500 osakkeenomistajaan.

Kempower on nopeaa kasvua tavoitteleva suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja. Nyt yhtiö suunnittelee listautumisantia ja osakkeidensa listaamista First North -listalle.

Yhtiö suunnittelee, valmistaa ja myy sähköajoneuvojen, kuten henkilö- ja hyötyajoneuvojen ja liikkuvien työkoneiden, sekä sähköalusten ja -veneiden, tasavirtapikalatauslaitteita, -ratkaisuja ja -palveluita. Kempower tarjoaa laajan ratkaisuvalikoiman sähköajoneuvojen kaikkiin pikalataustarpeisiin julkisista parkkipaikoista linja-autovarikkoihin ja päätepysäkkeihin, raskaisiin hyöty- ja muihin sähköajoneuvoihin sekä satamiin ja sähköalusten ja -veneiden lataukseen.

Yhtiön mukaan sen tuotteiden modulaarinen, skaalautuva ja joustava rakenne yhdistettynä järjestelmien kykyyn hoitaa usean ajoneuvon yhtäaikainen dynaaminen pikalataus palvelee erityisen hyvin sellaisia asiakasryhmiä, jotka tarvitsevat useita suuritehoisia latauslaitteita sisältäviä latausasemia tai jotka hyötyvät niistä.

Yhtiön liikevaihto on vielä vaatimatonta, mutta se kasvaa nopeasti.

Vuonna 2019 liikevaihto oli 0,3 miljoonaa euroa, mutta viime vuonna jo 3,3 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tammi-syyskuussa liikevaihto on kasvanut jo lähes 19 miljoonaan euroon. Operatiivinen liikevoitto oli tammi-syyskuussa 2,1 miljoonaa euroa.

Yhtiö on laajentamassa kapasiteettiaan reippaasti vuonna 2022, sillä tuotanto laajentuu viisinkertaiseksi nykyiseen kapasiteettiin verrattuna.

Lue myös tämä: Kempower vaatii megakasvun – Lataushype hiipunut Amerikassa

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös