Merus Powerin IR-sivut

Merus Power sai jo toisen tärkeän tilauksen Yhdysvalloista

Merus Power hakee kasvua Yhdysvaltojen markkinoilta ja nyt saatu tilaus edesauttaa yhtiön tunnettuutta siellä.

Merus Power toimittaa OEM-kumppanilleen Pohjois-Amerikkaan useita kymmeniä aktiivisuodattimia vuoden 2022 aikana. OEM-kumppanuus tarkoittaa, että amerikkalainen kumppani voi laittaa Merus Powerin aktiivisuodattimiin oman tuotemerkkinsä.

Toimituksen arvo on noin 400 000 euroa ja se on osa yli 1,6 miljoonan euron raamisopimusta, jonka mukaan Merus toimittaa tilaajalle yhteensä satoja suodattimia seuraavan kahden vuoden aikana.

Merus Power suunnittelee, valmistaa ja myy kotimaisia innovatiivisia sähkövarastoja, sähkönlaaturatkaisuja ja palveluita. Liiketoiminnan perustana ovat skaalautuva ja modulaarinen tehoelektroniikka, älykkäät ohjelmistoteknologiat sekä sähkötekninen erityisosaaminen.

Amerikkalaiselle laitevalmistajalle toimitettavat aktiivisuodattimet asennetaan palvelinkeskuksiin, jotka ovat merkittävä osa yhteiskunnan digitalisoituvaa infrastruktuuria. Palvelinkeskusten laitteet tuottavat toimiessaan merkittävästi hukkalämpöä, jonka siirtämiseen tarvitaan jäähdytysteknologiaa, joka puolestaan aiheuttaa sähköteknisiä häiriöitä.

Merus Powerin sähkönlaaturatkaisut poistavat näitä häiriöitä ja auttavat siten palvelinkeskusten sähkönlaatua täyttämään vaadittavat sähkönlaadun standardit.

Merus Powerin aktiivisuodattimet myös parantavat palvelinkeskusten luotettavuutta ja elinikää. Ne ovat tehokas tapa nostaa järjestelmän hyötysuhdetta ja pienentää palvelinkeskusten energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä.

”Tilaus on meille merkittävä OEM-avaus USA:han ja todiste myynnin monikanavastrategian toimivuudesta. Palvelinkeskukset ovat tärkeä liiketoimintasegmentti, jossa on tulevaisuudessa kasvupotentiaalia. Merus Powerin laitteilla voidaan tukea laitoksen sähkönlaatua ja edistää kestävää kehitystä”, kertoo Merus Powerin myyntijohtaja Markus Ovaskainen.

Yhtiön mukaan tilaus vahvistaa jo aiemmin alkanutta tärkeää yhteistyötä ja on samalla yhtiölle merkittävä yksittäinen avaus USA:n kevyen teollisuuden sähkönlaatumarkkinoille. Kokonaistilaus tukee Merus Powerin sähkönlaatupuolen liiketoiminnan ennustettua tasaista kasvua.

Merus Power ilmoitti viime tammikuussa ensimmäisestä merkittävästä kaupasta Yhdysvaltoihin. Tuolloin yhtiö kertoi toimittavansa merkittävälle USA:n metalliteollisuuden toimijalle kaksi sähkönlaatua parantavaa staattista synkronikompensaattoria. Merus Powerin synkronikompensaattorit asennetaan turvaamaan jännitteen vakaus valssaamolaitoksessa Indianan osavaltiossa. Tilauksen arvo oli neljä miljoonaa dollaria.

Yhtiön liikevaihto nousi viime vuonna peräti 127 prosenttia edellisvuoteen verrattuna 14,8 miljoonaan euroon. Nettotulos oli kuitenkin vielä miinuksella -1,0 miljoonaa euroa. Yhtiötä seuraava Inderes odottaa Merus Powerin nettotuloksen nousevan tänä vuonna plussalle 0,5 miljoonaan euroon.

Merus Powerin osakekurssi on laskenut tänä vuonna 22 prosenttia vajaaseen 6,6 euroon. Inderesin tavoitehinta osakkeelle on 8,2 euroa.

Kommentoi
Ylös
>