Talouden trendit

Yrittäjien Pentikäinen: Suomen Nato-jäsenyys on hyvää yrittäjäpolitiikkaa

Yrittäjien keskuudessa Nato-jäsenyyden kannatus on vankkaa.

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin antoivat tällä viikolla torstaina yhteislausunnon, jossa he selkeästi puoltavat Suomen liittymistä puolustusliitto Natoon.

Presidentin ja pääministerin mukaan keväällä on tarvittu aikaa tarvittu tiiviille kansainväliselle yhteydenpidolle niin Naton ja sen jäsenmaiden kuin myös Ruotsin kanssa.

Niinistö ja Marin arvioivat, että Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta.

”Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi”, presidentti ja pääministeri toteavat lausunnossa.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi, että valtiojohdon ilmoitus Nato-jäsenyyden hakemisesta on erittäin tärkeä viesti yrittäjille ja yrityksille.

”Uskomme, että jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta, vapautta ja vakautta. Parasta yrittäjyyspolitiikkaa on varmistaa maan vakaus ja vapaus”, Pentikäinen kertoo.

Nato-jäsenyys lujittaisi Suomen asemaa sekä vähentäisi Venäjän aiheuttamaa Suomeen kohdistuvaa markkinariskiä, joka on kasvanut Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

”Yrityksille on erittäin oleellista, että hakemusprosessi tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti ja nopeasti. Jäsenyyshakemuksen nopea käsittely ja Suomen turvallisuuden varmistaminen prosessin aikana on tärkeää”, Pentikäinen toteaa.

Hänen mukaansa julkilausuma Suomen ja Iso-Britannian yhteistyöstä vahvistaakin maamme turvallisuutta sekä pitkällä aikavälillä mutta erityisesti kriittisen Nato-jäsenyysprosessin aikana.

Yrittäjien mielestä on suotavaa, että Ruotsin ja Suomen jäsenyyshakemukset jätettäisiin suunnilleen yhtä aikaa, nopeasti ja liittyminen tapahtuisi yhdessä.

”Se mahdollistaisi Naton Pohjois-Euroopan puolustuksen kehittämisen kokonaisuutena. Jäsenyys vahvistaisi yritystoiminnan edellytyksiä koko Pohjolassa.”

Yrittäjistä 70 prosenttia kannatti Natoon liittymistä huhtikuussa, osoitti Yrittäjägallup.

”Oletan, että jäsenyyden kannatus on vahvistunut sen jälkeen myös yrittäjien keskuudessa, kuten on tapahtunut muun väestön osalta”, Pentikäinen arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös