Sijoitusuutiset

Warren Buffettin sijoitusyhtiö tankkaa tätä energiayhtiötä

Warren Buffett sijoittaja Omahan oraakkeli sijoittaminen
Sijoittaja ja Berkshire Hathaway -yhtiön toimitusjohtaja Warren Buffett.

Sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway on noussut energiayhtiö Occidental Petroleumin suuromistajaksi.

Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway osti viime viikolla 52 miljoonalla dollarilla energiayhtiö Occidental Petroleumin osakkeita. Yhtiö osti osakkeita kahdessa erässä: ensin tiistaina noin 716 000 osaketta hintaan 57,32 dollaria osakkeelta ja torstaina noin 185 000 osaketta 57,34 hinnalla.

Occidental Petroleum on Teksasin Houstonissa sijaitseva öljyn- ja kaasun etsintäyritys. Öljy-yhtiö velkaantui voimakkaasti keväällä 2019 ostaessaan kilpailijansa Anadarko Petroleumin. Kauppa, jonka arvo oli noin 58 miljardia dollaria, mukaan lukien velat, oli Yhdysvaltojen toiseksi suurin öljy- ja kaasuyhtiön haltuunotto. Yhtiön markkina-arvo on tällä hetkellä noin 60 miljardia dollaria.

Kaupat nostivat Berkshiren omistukset Occidental Petroleumissa 143 miljoonaan osakkeeseen, mikä on 15,3 prosentin omistusosuus yhtiöstä. Arvoltaan omistus on noin 8,5 miljardia dollaria.

Julkitulleet kaupat herättävät ounasteluja vielä uusista Berkshiren ostoista ja mahdollisesti koko yrityksen ostamisesta.

Occidental raportoi viime viikolla tammi-maaliskuun tulosraportin, jossa se kertoi odotettua paremmasta tuloskehityksestä. Yhtiön nettotulos nousi lähes 4,9 miljardiin dollariin ja oikaistu osakekohtainen tulos oli 2,12 dollaria. Analyytikoiden konsensusodotus oli 1,97 dollaria. Vuosi sitten yhtiö teki 0,15 dollarin tappion osaketta kohden

Yhtiö on ylittänyt analyytikoiden konsensusodotukset nyt neljänä vuosineljänneksenä peräkkäin

Liikevaihto nousi viime vuoden 5,48 miljardista dollarista 8,53 miljardiin dollariin.

Vahva tuloskehitys ja ilmeisesti myös Berkshiren ostot ovat nostaneet Occidental Petroleumin kurssia voimalla viime kuukausina. Puolessa vuodessa osake on kirinyt jo yli 155 prosenttia. Marraskuussa 2020 osake notkahti alle yhdeksän dollarin, mutta on sen jälkeen noussut jo yli 64 dollariin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös